Hírek

2017.04.09. 15:48

Új vezető kezdi a munkát a velencei önkéntes tűzoltóknál

Velence – Nyolc tó körüli települést lát el a velencei önkéntes tűzoltó egyesület, amelynek új elnöke van.

S. Töttő Rita

Rendkívüli tisztújító közgyűlésen új vezetőséget választott Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. Az új elnök Kulcsár Miklós, alelnök Vajda Attila lett. Az egység parancsnoka Molnár Károly, helyettese Pintér László, technikai vezetője Krausz György, titkára Tóthné Pongrácz Beáta.

Kulcsár Miklós, az új elnök az Országos Mentőszolgálatnál dolgozik, alapítója

a Fővárosi Diáktűzoltó Szövetségnek, a velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek pedig 2007 óta tagja. Most arra válaszolt, milyen terveket sző a velencei egyesület élén.

– Kiváló csapatot vettem át, akik nagyon lelkesen és odaadóan végzik a munkájukat – kezdte az új elnök, majd így folytatta: – A vezetőség tervei között szerepel egy viszonylag új gépjárműfecskendő, és egy az Országos

Mentőszolgálattól leselejtezett mentőgépkocsi beszerzése, ami azért lenne fontos, mert két szakápoló is az egyesület tagja.

Az egyesület tervei között szerepel még egy motorcsónakos egység létrehozása, amely vihar esetén tud segítséget nyújtani a bajbajutottaknak. Velence önkormányzatától egy tűzoltóautót kaptak próbaképp, mely jelenleg még önálló beavatkozásra nem képes, mivel műszaki felszereltsége még hiányos – fűzte hozzá az elnök, hozzátéve: ezekre a felszerelésekre pályázatot nyújtanak be.

– Az egységes megjelenést is fontos szempontnak tartom, akár káresetnél vagy bemutató versenyeknél. A védőruhák tekintetében reméljük, hogy hamarosan előrelépés történik. A személyi állomány részére egységes pólókat osztunk ki. Fontos lenne a velencei-tó körüli vállalkozók és lakosok megszólítása és támogatásra való felkérése is, mert jelenleg a tűzoltószertár felújításra szorul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!