Hírek

2014.10.26. 15:30

Velencei gyilkosság: hétfőn kezdődik a per

Hétfőn kezdődik annak a férfinak a büntetőpere, aki közel két évvel ezelőtt előbb volt élettársára támadt, majd végül annak édesanyját ölte meg.

Házi Péter

Az év utolsó előtti napjának reggelén, 2012 december 30-án teljesen nyugodt, szinte kihalt volt a IX. utca. A jobbára nyaralókkal tele lévő utcában azonban kora hajnalban egy halálos kimenetelű affér zajlott le. A környéken lakók akkor úgy tudták, hogy hogy egy 48 éves férfi a volt élettársával akart végezni, végül azonban annak édesanyját ölte meg.

A családi ház előtti utcaszakaszt 2012 december 30-án hajnali három-fél négy tájban zárta le a rendőrség. Reggelre aztán a közleményt is kiadták, miszerint emberölés elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán egy 48 éves velencei férfivel szemben, aki egy késsel támadt rá volt élettársára, illetve annak édesanyjára. A támadás során az idős asszony életét vesztette, a fiatal nő könnyen sérült.

A velencei IX. utcában közel két évvel ezelőtt történt az emberölés, a büntetőper hétfőn kezdődik a fehérvári törvényszéken  (Fotó: FMH-archív)

A gárdonyi kapitányság ügyeletét egyébként hajnali 1 óra 20 perckor hívta fel a 36 éves nő azzal, hogy volt élettársa, miután betörte a ház üvegajtóját, bejött a házba és rájuk támadt. A járőrök perceken belül kiértek a helyszínre, ahol megtalálták mind a támadót, mind a sérülteket. A fiatal nő 54 éves édesanyja a bántalmazás során olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A 36 éves asszonyt is érték sérülések, őt a mentők kórházba szállították, szerencsére a hétéves kislányának nem történt baja. Mivel a 48 éves elkövető is megsérült könnyebben, a mentők rendőri kísérettel őt is kórházba szállították.

A rendőrség akkor megindította a büntetőeljárást, s amint a bíróság szóvivőjétől megtudtuk, hétfő reggel kilenc órakor kezdődik a Székesfehérvári Törvényszéken a férfi büntetőpere, amelynek során akár már szerdán ítélet születhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!