Hírek

2017.05.01. 08:47

Velencei-tavi szórakozás felsőfokon - Jubilált a Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál

AGÁRD - Aki fázott, pálinkával, borral melegíthetett az idén jubiláló, s éppen ezért zavarba ejtően színes kínálatot produkáló Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztiválon.

S. Töttő Rita

A  három és fél napos rendezvényen az időjárás  megmutatta minden arcát, a Velencei-tó fölé vonultak e pár nap alatt viharfelhők és sütött szikrázóan is a nap, a látogatók azonban jöttek így is-úgy is a tizedik alkalommal megrendezett eseményre. A Szarvas szobor körül koncentrálódó fesztiválközpontot látogattuk meg mi is, ahol színpad, vásár, sátrak, cirkuszi játszótér és színes gasztronómiai paletta vonzott minden korosztályt. De számos egyéb helyszínen zajlottak még az események.

Fotó: Molnár Artúr

Igazi nagy, fesztiválhangulatot korbácsoló  neveket hívott meg az idei, 10. alkalommal megrendezett Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztiválra a szervező, azaz Gárdony önkormányzata. A szezonnyitó Velencei-tavi rendezvényen a Csík zenekar, Péter Szabó Szilvia, az Ismerős Arcok, A Kutya Vacsorája mellett számos fellépő  érkezett, akik igazán jól teljesítettek: minden időben és időjárási viszony közepette sikerült ugyanis hangulatba hozniuk a látogatókat.

A fesztivál-gasztronómia is csúcsra járatva működött: sült halak, kolbászok és  kürtőskalácsok illata vonzotta az éhes vendégeket, de garantáltan szomjan sem maradt senki. A tapasztalat szerint a  gyerekeknek a cirkuszi játszótéren akadt elég sok dolguk, az apukáknak a sátrak közti fröccskörút tehetett kilométereket a lábukba, a kirakodóvásáron pedig az anyukák tölthettek időt és költhettek pénzt. A bátor gyerekeket Shagal, a türelmes-kedves ló várta, hogy   végeláthatatlan körforgásban cipelje őket a hátán, a klasszikus majálisos csúszdák, dodgemek, körhinták, céllövöldék forgatagában pedig mindenki megtalálhatta a vérmérsékletének megfelelő szórakoztatóeszközt.

Fotó: Molnár Artúr

Aki adrenalintúltengésre vágyott például, kipróbálhatta a legónak „öltöztetett" pörgő-forgó hintát, a kisebbek pedig gumicsúszdára mászva vethették le magukat a „mélybe". A programok hétfőn kora estig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!