Hírek

2014.11.13. 19:02

Pénzügyi verseny: a Wall Street bejutott az országos döntőbe

Székesfehérvár - Lezajlott a PénzSztár regionális döntője a NAV Közép-Dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság épületében. A tét a hét közé jutás volt.

Sebestyén Lilla

Mi azaz a likviditás? Hogyan érdemes takarékoskodnunk? Milyen pénzügyi, adózási kötelezettséggel jár az, ha valaki munkát vállal? Többek között ilyen kérdésekre kellett válaszolniuk fiataloknak a PénzSztár Második Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny regionális fordulójában, amit a NAV Közép-Dunántúli kirendeltségén rendeztek.

A megmérettetésen négy csapat vett részt. Fejér megyét a RudasPSZ és a Wall Street csapata képviselte a versenyben, amelynek lényege, hogy felhívják a figyelmet a pénzügyi kultúra fontosságára, felmérjék és egyben bővítsék a tanulók tudását.

Az országos próbának ez a negyedik fordulója volt, és a hét közé jutásért versengtek a diákok. A feladatokhoz nem csak lexikális tudás kellet, a tanulóknak a kreatív énjüket is meg kellett csillogtatni. Az első körben rögtön egy két perces prezentációval nyitottak, melyet a Mi és a pénzügyek tételmondat alapján kellett kidolgozni és előadni a három tagú zsűrinek.

Szerencsére a nebulók fantáziájának semmi sem szabott határt. Volt aki pelenkásan, majd öreganyónak beöltözve szemléltette a különböző korokhoz kapcsolt pénzügyi lehetőségeket, más eszperente nyelven sorolta fel azokat.

A versenyt végül magasan a Tóparti gimnázium csapata a Wall Street nyerte. Névszerint: Gáspár Bence, Marton Gergő Zsolt, Márton Dániel és Pernyész Zoltán.

A fiúk ezzel az eredménnyel bejutottak az országos elődöntőbe és menetelhetnek tovább a fődíjért.. A tét nem kicsi, a legjobbak ugyanis százezer forinttal és egy okostelefonnal térhetnek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!