Hírek

2016.08.28. 20:30

Vidám, ízes lett a falunap

Vereb - Szombaton tartották a település XXII. falunapját. A főzőversenyre olyan sokan jelentkeztek, hogy a győztes páros meg sem tudta várni az eredményhirdetést.

Klecska Ernő

A sportpályán kora délelőtt nekiláttak a főzésnek, de nem csak a gasztronómiai csodák versenyeztek, hanem a lekvárok is - azok értelemszerűen nem ott, nem akkor készültek.

A Dalosajkú Szépasszonyok Kara - jobbra, a szélen a polgármester asszonnyal - saját szerzeményeket is bemutatott Fotó: Klecska Ernő

A rekkenő hőség ellenére aránylag sokan már dél előtt kilátogattak a rendezvény helyszínére, pedig a műsor valójában csak 13 óra körül kezdődött - az ételek és a lekvárok leadása után. Az eredményhirdetés előtt Kurcz Mária polgármester átadta a „Virágos falunkért" díjakat. Első lett Kovács Lajos és neje, Kiacsek Erzsébet, díjat kapott még Jakabné Kerekes Ágnes, Németh Lajosné, Nyári Kornél, Poszkoli Imre, valamint Szabó Ferenc. A díjak átadása után a Dalosajkú Szépasszonyok Kara csinált fergeteges hangulatot. Erre nagy szükség is volt: egyrészt a meleg miatt, másrészt azért, mert az eredményhirdetés végül jó fél órát csúszott - azért, mert olyan sokan neveztek.

A főzőversenyt végül egy kiváló kakaspörkölttel a kéttagú pátkai csapat, a szakmáját tekintve ács Bolla Ferenc és a hétköznapokban kevésbé kreatív területen, a közigazgatásban dolgozó Vágó Árpád nyerte. A titok, mondták el később, a kevés fűszer volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!