Hírek

2015.09.02. 17:39

Ki lesz idén a lecsókirály? Az idei versenyre már 600 csapat jelentkezett

Székesfehérvár - Szeptember 12-én ismét belecsapnak a lecsóba - hiszen a lecsófőző vigasság az elmúlt években az egyik legnépszerűbb programmá vált a megyeszékhelyen. Ennek egyik bizonyítéka, hogy az idei versenyre már 600 csapat jelentkezett.

Gábor Gina

Tavaly - a Várkörút felújítása miatt - áthelyezték a főzőversenyt. Kiderült, a kényszerűségből választott új helyszín sokkal jobb, még levegősebb is, mint a korábbi. Ezért az idén megint ugyanott sürgölődnek majd a csapatok szeptember 12-én, szombaton. A forgatag a Zichy ligetben és a Fő utcán kígyózik tovább, ahol kézművesek kínálják portékáikat. Az idén viszont a színpad árnyasabb helyre, a Zichy ligetbe kerül. Erről tegnap sajtótájékoztatón beszélt Cser-Palkovics András polgármester, Juhász Zsófia ügyvezető és Jakab Rózsa - a Fehérvári Programszervező Kft. képviseletében - , illetve Sipos Gábor, a lecsófőző versenyt 11 éve elindító Sipos József fia. A vigasság hajdanán 52 csapat közreműködésével indult, mára megtízszereződött a résztvevők száma. Igazi közösségépítő program lett ez, ami alkalmat ad a baráti összejövetelekre hangzott el a tájékoztatón, ahol bejelentették: Baja lesz az idei fehérvári vigasság vendége.

Újdonság, hogy a lecsófőző csapatok között egész nap zenészek fokozzák a hangulatot, különféle formációk lépnek fel. A színpadon 10 órakor kezdődnek a programok: 18 órakor kihirdetik, hogy ki lesz az idei lecsókirály, majd 19 órakor Feke Pál ad koncertet, és utcabállal zárul a szombati program.

Vasárnap viszont Értéknappal folytatódik a Városház téren vigasság. A megye értékeiről szóló imázsfilmet 10 órakor vetítik le és megnyílik a kistelepülési őstermelők piaca. Játékos formában ismerheti meg a közönség Fehérvár értékeit is. Vasárnap 15 órakor kezdődik a Kákics együttes felvonulással fűszerezett táncháza: a menet a Fő utcán át vonul a Városház térre, 17 órakor a Magyar Király előtt a Shortstory zenekar koncertje zárja a vigasságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!