Hírek

2017.02.19. 09:44

Vigasságcsinálók buliztak - néptánc és szving egy bálon

Székesfehérvár – Nem csak népdalokra táncolhattak a Vigasságcsinálók Bálján részt vevők: a "szving hercege” gondoskodott a hangulatról.

S. Töttő Rita

Még amikor az Alba Regia Táncegyüttes a Fejér Megyei Művelődési Központ Liszt Ferenc utcai helyszínén élt működött, Botos József egykori művészeti vezető és egyesületi elnök találta ki, hogy a fehérvári báli életet kicsit meg kellene újítani. Ezért a táncosok az 1990-es évek elején – már szinte senki nem emlékszik rá pontosan, mikor –, megszervezték az első Vigasságcsinálók Bálját. Akkor az István teremben tartották a  bált.

A közel húsz éve megszervezett első bálon is megmutatták már a szervezők, hogy nem csak a néptánchoz értenek, ugyanis már akkor is felcsendült a programokon egy kis operett vagy retro. És ez azóta szinte töretlenül így megy. Amikor pedig 1995-ben a Malom utcai Táncházba költözött az egyesület, a bált is ide költöztették.

Az idei eseményt is nagyon várták a bálozók, ugyanis már három hete telt házat jelenthettek be a szervezők. Akik egyébként a kezdetekkor a szüleikkel báloztak még, most pedig ők, mint szülők jöttek  az eseményre. Sokan érkeztek a résztvevők közül olyanok, akik a Fölszállott a páva versenyen győzedelmeskedett Pulutyka zenekarban szereplők szülei, de a többi néptáncos csoport családtagjai is szívesen jöttek a  bálra.

A program idén is vonzó volt: finom ételek, nívós műsor és jó hangulat, illetve az Alba Regia Táncegyüttes fiataljai fogadták  szombaton este a Táncházba érkezőket. A hivatalos megnyitót Lopejszkyné Csaba Krisztina és Majoros Andor házigazda tartotta, ezt követően pedig a tíz telt házas előadást, valamint MÜPA-s bemutatkozást megért Mozdulatlan legendák című produkció  első,  reneszánsz tételével kezdődhetett a bál.

Fotó: Igari Balázs

Svédasztalos finomságokat követően  a buli is beindult, melyhez a Dimenzió zenekar szolgáltatta a talpalávalót. Közben  pedig sztárvendég  érkezett, Gájer Bálint személyében. A „szving hercege"  ízelítőt adott a régi korok muzsikájából, majd pedig  az Alba Regia Táncegyüttes tagjai a tombola után ráadás műsorral koronázták meg az estet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!