Hírek

2016.07.31. 18:12

Vígságot hozó falunapi kavalkád Kőszárhegyen

Kőszárhegy – A szombati falunapon – a merőkanál-fesztiválon és a Volkswagen-találkozón – felbolydult a főtér, a művelődési ház környéke és a sportpálya. Szinte nem győztünk „szambázni” egyik programról a másikra.

V. Varga József

A simonos Marosi Angyali különítmény birkagulyást komponált. Az Angyalokat hamar fölfedeztük a bájos hölgyek személyében: de ki az a Marosi? – vetődött föl rögvest. Hát én! – lépett az üsthöz a főszakács, Marosi István.

Finom ételek, tüzes pálinkák és hűvös sörök kényeztették a népeket, a „kultúrban" falutörténeti, helytörténeti kiállítást nyitottak. Borján Péter polgármester az önkéntesek, a nyári táborozó fiatalok munkáját, a falu összefogását dicsérte. Lelkesek a civilek, az ifjak, teszik a dolgukat, az önkormányzat nem irányítója, hanem kiszolgálója a közösségi folyamatoknak.

Az úrhidai legényegylet és a táncimádó hölgykoszorú finom lángossal kínálta a sokaságot. Szabó Zoltán mutatja: a szívüket adták Fotó: V. Varga József

A fehérvári Weissenburg Baráti Társaság kiváló Volkswagen és konszern találkozót rittyentett, nagyszerű járgányokkal, lányhúzó próbával, célbadobós limbó vetélkedővel, szexi autó leápoló show-val, éjjeli rock és retró buliii-val.

 

A Vörös família Hagymás babot készített Bud Spencer módra, a Nyugdíjas Baráti Kör Bugaci húsgombóc levest, a fülei Barátfüle egyesület Mennyei vegyes pörköltet, a kőszárhegyi Nagyné Marika pedig Isteni csülkös pacalt.

A bájos ifjú hölgy alapos munkát végzett, ha már nekilátott

Az étel íze mellett a zsűri – Szentes János vezetésével – az állagra, színre, tálalásra is adott pontokat. A főzőverseny első helyét Tombor Bözse művésznéven Horváthné Sallai Edit érdemelte ki, Alföldi gulyáslevesével.

A színpadi produkciók mindenki kedvét szolgálták: a Tavaszi Hérics kórus Apostol-slágerekkel szolgált, muzsikált az Öt-lett együttes, Csaba Bea, Nagy Bálint, Bíró Kriszta és Horváth Csaba énekelt. Vígságot hozott a Vidám Menyecskék és az Alvégi Baráti Kör produkciója, szívet-lelket pezsdítettek a Happiness táncos lányai, Petra „zumbásai" és a Tihanyi Musical Stúdió ifjai. Este a harmonikás Szabó Ádámnak tapsolt és sikoltozott a nagyérdemű, majd tűzijáték szikrázott, és kezdetét vette az utcabál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!