Hírek

2016.06.28. 15:35

Vigyázat, kezdődik a nyár!

Székesfehérvár - A rendőrségnek is a 81-es fűúttal van a legtöbb gondja - hangzott el az iparkamara fórumán.

B. Kiss László

Vörös Ferenc rendőrezredes, megyei rendőr főkapitányhelyettes volt az előadója annak a fórumnak, melyet kedden szervezett a Gazdaság Házában a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A témát a múlt heti hőségriadóval beköszöntött idegenforgalmi szezon szolgáltatta.

Tavaly 12 százalékkal csökkent a nyári szezonban elkövetett bűncselekmények száma - kezdte beszámolóját Vörös Ferenc, aki azt elmondta: július elsejével ideiglenesen a készenléti rendőrség 12 emberével erősítik meg a Gárdonyi Rendőrkapitányság állományát.

Az idegenforgalom tekintetében leginkább frekventált helyeken - a Gárdonyi kapitányság területén, illetve Fehérvár belvárosában - tavaly egyetlen rablást sem követtek el a szezonban.

Jelenet a fórumról. A képen Vörös Ferenc, Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke és Sipos Éva főtitkár

Tizenhárom volt a gépkocsi feltörések száma, ám ezek egy része valószínűleg elkerülhető lett volna, ha az autó gazdája nem hagy olyat dolgot az ülésen, ami inspirálhatja az elkövetőt.

A tavalyi nyáron öt hőségriasztás volt, és - legalábbis a szubjektív benyomás alapján - rengeteg vendég, A tapasztalat az volt, hogy számos ember túlságosan elővigyázatlan, figyelmetlen a strandokon - hívta fel a figyelmet a főkapitányhelyettes. A törülköző alá rejtett pénztárca, netán indítókulcs könnyű zsákmány a tolvajoknak, akik közül csak néhányt sikerült lefülelni.

Ami a közlekedésbiztonságot illeti. Míg januárban vagy decemberben átlagban félszáz személyi sérüléssel járó baleset történik a megyében, addig júliusban kilencven. Ezen balesetek száma ugyan számszerűleg csökkent, ám a tendencia állandó. Valószínű. hogy az idén nyáron is több ilyen eset történik majd, mint az év egyéb szakában - mondta el Vörös Ferenc. A megyét tíz főút és három autópálya szeli át, ami révén óriási az átmenő forgalom is. Fontos tehát, hogy balesetek esetén gyorsan, flottul történjen a műszaki mentés, és minél előbb ismét zavartalanul haladhassanak a gépkocsik. Vörös Ferenc az FMKIK-nál tartott fórumon ezzel kapcsolatban egy két évvel, ezelőtti tanulságos esetet is felelevenített. Ebből az esetből a rendőrség okult, és ettől fogva senkinek az egyéni érdekét nem tekinti előrébbvalónak a közérdeknél, és nem hagyják, hogy egy felborult kamion fél napig torlaszolja el az utat - mondta el a főkapitányhelyettes.

Vörös Ferenc a fórumon megerősített: a legtöbb gondot a megye valamennyi útja közül a 81-es jelenti a rendőrségnek is. Mint ismert, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara azt szeretné elérni, hogy a nagy forgalmú főút fejlesztésére a jelenleginél lényegesen több pénz jusson.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!