Hírek

2014.09.01. 17:55

Vigyáznak a gyerekekre a rendőrök

Székesfehérvár - Száz iskolánál, közel százhetvenen felügyelik majd a közlekedést, a közrendet jelentették be egy sajtótájékoztatón, hétfőn.

Sebestyén Lilla

Az ezévi iskolakezdéssel kapcsolatos rendőri tevékenységről tartott sajtótájékoztatót a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Fehérváron és Dunaújvárosban szeptember 1-jén.

A megyeszékhelyen, a Táncsics Mihály Általános Iskola előtt Illés Mihály rendőr alezredes, a Fejér Megyei Balesetvédelmi Bizottság titkára elmondta:

- A nyáron, elszoktak az autóvezetők a hatalmas, városi forgalomtól, amely az iskolakezdés velejárója. Így megelőzésként száz iskola előtt, összesen százhatvanhatan fogják felügyelni a közlekedést, a közrendet köztük rendőrök, polgárőrök, közterület-felügyelők és városőrök.

Vörös Ferenc, a megyei rendőr-főkapitányság vezetőjének helyettese és a Táncsics iskola igazgatója, Csimáné Kiss Ilona

A rendőrök és társaik reggel, negyed nyolctól nyolc óráig figyelnek majd az úttesten átkelő gyermekekre, de ha a helyzet úgy kívánja, tovább is a helyszínen maradnak. Illetve, délután a tanítás befejezésekor is jelen lesznek.

Az alezredes elmondta: utóbbi időpontja iskola függő, ezt majd az igazgatókkal egyeztetik az illetékesek.

A rendőri felügyeletre egészen szeptember végéig lehet számítani, de ha valahol speciális helyzet áll fenn így például a Táncsics iskolánál, amely előtt a Széchenyi úti aluljáró felújítása miatt bizonyára megnövekszik majd a forgalom akkor az intézmény vezetők kérvényezhetik, hogy az egyenruhások a probléma megszűnéséig jelenlétükkel felhívják az autóvezetők figyelmét a fokozott óvatosságra, valamint megelőzzék a jogsértő cselekményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!