Hírek

2016.07.26. 14:13

Villámárvizeket okozott a heves esőzés Fejér megyében

Jelentős mennyiségű csapadékot hozott az a zivatarzóna, amely a délelőtti órákban érte el Mórt és térségét július 25-én.

A lehullott csapadék hatására Móron és Bakonycsernyén is villámárvíz alakult ki, továbbá az úton összegyűlt víz több ingatlant is veszélyeztetett.

A móri önkormányzati tűzoltók Móron a Kálmán Imre utca egyik lakóházánál értékmentést végeztek, valamint biztosították az úttesten összegyűlt csapadékvíz elfolyását. Ezt követően az Arany János utcában nyújtottak segítséget, ahol egy vendéglátó helyiség pincéjéből szivattyúzták ki az összegyűlt esővizet. Az előző káresetekkel párhuzamos időpontban a Dózsa György utcában lévő élelmiszer áruház parkolóját pedig a Móri víz egyik csatornája öntötte el, amely sokszorosára duzzadva kilépett a medréből. Ennél az esetnél a szomszédos Komárom-Esztergom megyéből érkező kisbéri hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget.

Fotó: Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs (Mór, Dózsa György utca)

A délutáni órákban a Bakonycsernyét átszelő Súri-patak is kilépett a medréből és a József Attila utcában több lakóingatlant is veszélyeztetett. Az egyik épületnél az önkormányzattal közösen a móri tűzoltók homokzsákokkal védték meg a lakóházat a vízbefolyástól. A helyszínre a Székesfehérvéri Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője is vonult, az esetlegesen elhúzódó védekezési feladatok megszervezése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!