Hírek

2017.02.22. 17:35

A virágos verseny tavalyi eredményei

Székesfehérvár - A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2016. évi tapasztalatait, eredményeit értékelték tegnap a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban.

Szabó Zoltán

Spanyárné Halász Szilvia főkertésztől, régióvezetőtől (Fejér, Somogy, Komárom-Esztergom megye) megtudtuk, hogy a fehérvári kertbarát egyesülettel együtt úgy döntöttek, az egyesület szokásos havi szakmai napján ezúttal a Virágos Magyarországért verseny tavalyi tapasztalatait értékelik.

Spanyárné Halász Szilvia főkertész is előadást tartott az esten
Fotó: Molnár Artúr

Beszámolnak a nemes megmérettetés céljairól, eredményiről, emellett pedig a régió néhány, a versenyben szépen szerepelt településének (Iszkaszentgyörgy, Súr, Rácalmás, Bakonykúti) polgármestere, illetve zsűritagja képpel, filmmel kibővített előadáson számol be a tavalyi sikerekről. Ezenkívül méltatták a Diófát , amely az elmúlt évben a legvirágosabb étterem díját nyerte el. Ismertették a Mert közös a világunk című, önkormányzatoknak szóló programot is.

A találkozóra elfogadta a meghívást Anton Schlaus szlovén nemzetközi zsűritag, aki az Európai Virágos Városok és Falvak verseny jó példáit mutatta be. Előadást tartott az esten Bocsi Andrea, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny projekt vezetője, fővédnöke, a Magyar Turisztika Ügynökség Zrt. főosztályvezetője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!