Hírek

2013.01.02. 15:21

Visszapillantás 2012 – Tavaly is átadtuk az Aranyalmákat

Fejér megye - Hónapról hónapra idézzük fel azokat az eseményeket, amelyek a legjobban felkeltették olvasóink figyelmét a 2012-es esztendőben. Legyen az politika, közélet, sport, kultúra.

Tihanyi Tamás

Gázszivárgás miatt napokig megszűnt a fűtés Székesfehérváron, egy Ady Endre utcai épületben. Lapunk megírta: a négy évtizedes vezetékek csatlakozásai és a lakások főelzárói a legveszélyesebbek, ezért azokat mindenképpen le kellett cserélniük a szerelőknek.

A Fejér Megyei Hírlap közösségi felelősségvállalási programjául 2012-ben a klímaváltozás témakörét választotta. Mindennapjainkat befolyásoló, életbe vágó kérdésekre kerestük a választ: az első írásunk februárban jelent meg.

Először emlékeztek meg a megyeszékhelyen a budapesti Kitörés napjáról, minden idők egyik leghősiesebb hadműveletéről. A második világháborúban a 44 ezres budapesti magyar-német védőseregnek kevesebb, mint két százaléka jutott csak ki a szovjet gyűrűből.

Különböző egyházi eseményekkel kapcsolódott össze a megyében a  Családok éve és  a Házasság hete elnevezésű katolikus programsorozat.

Keller János az Aranyalma-díjjal (Fotó: FMH-archív)

Olvasóink voksai alapján tavaly Keller János, a Vörösmarty Színház társulatának tagja kapta az Aranyalmát, rá csaknem 1300-an szavaztak. Sokan voksoltak Tóth Augusztára, Tűzkő Sándorra és Quintus Konrádra is. A legjobb csapat a Sapa Fehérvár AV19, a legjobb felnőtt sportoló Kovács Sarolta öttusázó, a legjobb utánpótlás korú  sportoló Hegyi Barnabás ökölvívó lett 2012-ben.

 

A sportoló Aranyalma-díjasok: Hegyi Barnabás, Kovács Sarolta és az Alba Volán jégkorongosai (Fotó: FMH-archív)

Móron az 1948 februárjában  kezdődött kitelepítésekre emlékeztek, amikor több, mint négyszáz német családot kényszerítettek vagonokba, szülőföldjének elhagyására.

Az Országalmánál fotózkodtak Valentin-napon a szerelmesek. A párokra honlapunkon is lehetett szavazni.

Két ellenszavazattal ugyan, de elfogadta Székesfehérvár költségvetését a közgyűlés.

Közlekedési káoszt okozott a hófúvás megyeszerte.

Kisiklott egy tehervonat Rácalmásnál, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!