Hírek

2017.07.11. 10:12

Vízbefúltat, áramszünetet, rengeteg kidőlt fát hagyott maga után a hétfő esti vihar Fejérben

Fejér megye - Fejér megye számos településéről jeleztek károkat a hétfő esti viharral kapcsolatban, több helyről jelentőseket is. Sajnálatosan haláleset is történt az időjárási anomália kapcsán.

Kocsis Noémi

Hétfőn napközben a feol.hu-n is közzétett közlemény szerint a rendőrség nagy erőkkel kereste Nagy Zoltánt. A 35 éves férfi a Velencei-tónál tűnt el, vélhetőleg fürdőzés közben. Azonban már este lekerült a rendőrségi honlapról is a fiatal férfi keresése, majd ma a szervezet szóvivője is megerősítette: a rendőrök megtalálták a holttestet, a fiatalember vélhetően vízbe fulladt. A gárdonyi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a halálesetet.

A nyugati irányból, a Balaton felől Fejér megyére lecsapó viharban helyenként 150-165 km-es erősségű széllökéseket is lehetett tapasztalni. Csalánál két nagyobb fa dőlt a 811-es főútra, emiatt az úton mintegy egy órán át nem lehetett közlekedni.

Fakidőlés Pákozdon

Lovasberény közelében, a lujzamajori bekötőútnál kilenc betonoszlopot borított fel az orkánerejű szél, tíz fát pedig kicsavart, teljes szélességében eltorlaszolva a bekötőutat, itt a tűzoltóknak több helyről érkezve, egyesített erőkkel kellett beavatkozniuk - hajnali fél kettőig dolgoztak.

Olvasóink a megy több településéről jeleztek jégverést, hullott a jég Lovasberényben, Csákváron, Zámolyon és Székesfehérváron is több helyen okozott károkat.

 

Papp Péter felvétele a perkátai hétfői villámokról

A Fejér Megyei Katasztrófavédelem összefoglalója szerint az esti órákban megérkezett viharzóna eredményeként Fejérben  összesen negyvenkét helyszínen avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók július 10-én, a késő esti és éjszakai órákban. Az esetek döntő többségében fakidőlések okoztak veszélyhelyzeteket, de kisebb számban segítséget nyújtottak a tűzoltók épületkároknál is.

A három legjelentősebb esemény közül időrendben az első a 6305-ös úton történt, Káloz és Nagyhörcsök között ahol egy autóbusz az úttestre dőlt fának ütközött. A busz tizennyolc utasa közül öten szenvedtek könnyű sérülést, a mentők kórházba szállították őket. A sárbogárdi tűzoltók motoros láncfűrészekkel eltávolították a fát, az autóbusz elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor

Kedden délelőtt számos ingatlanon nem volt áramszolgáltatás a fehérvári Öreghegyen, a szolgáltatás helyreállításáról még nem kaptunk információkat, amennyiben a cég illetékese ilyennel szolgálni tud, cikkünket frissítjük. A cég közösségi oldalára reggel egy közleményt helyeztek el, miszerint ügyfélszolgálataikat folyamatosan keresik a viharral kapcsolatos áramkimaradásokat, áramszüneteket bejelentve - az egész ország területéről. Ezért a telefonos ügyfélszolgálatok nehezebben érhetőek el, de a cég munkatársai folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

 

Némedi  István fotója a hétfő esti jégverésről, Csákvárról

A mai várható viharokkal kapcsolatban Papp Péter perkátai viharvadásztól kértünk információt.

- Folytatódik ma is a zivataros idő a délután második felében a megyében - jósolja a mérőműszeres adatokkal szolgáló szakember. - Éjszaka újabb zivatarok alakulhatnak ki, felhőszakadás kíséretében. Holnap, szerdán késő este egy hidegfront hoz újabb zivatarokat és megerősödő északnyugati szelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!