Hírek

2017.02.06. 18:24

Vizesedik az új vasúti aluljáró? - megvizsgálják az okokat

Budapest-Fehérvár – Beázik vagy csak a pára miatt vizes az új aluljáró a vasútállomáson? – tette fel a kérdést olvasónk. A helyszínen járva magunk is tapasztaltuk a vizesedést. A NIF független mérnököt kért fel az okok kivizsgálására.

Házi Péter

Olvasónk is jelezte lapunknak, valamint az ismert közösségi oldalon is többen megosztották azokat a fotókat, amelyek azt mutatják, hogy a fehérvári felújított vasútállomás új aluljárójának vizes a mennyezete, a falakon pedig mintha csordogálna a víz.

Magunk is megnéztük, mi a helyzet: tegnap csordogáló vizet az oldalfalakon nem láttunk, viszont az aluljáró mennyezetére valóban sokezer apró kis vízcsepp ült ki. Az aluljáró végében egy felmosóvödörrel is találkoztunk, lehet, hogy ezzel próbálták a vizet eloszlatni, eltüntetni. Hogy a jelenséget a beázás vagy esetleg a páraképződés okozza, laikusként természetesen nem tudtuk kideríteni, ezért a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejelsztő Zrt-t kerestük meg, mi lehet az oka a jelenségnek.

A Loppert Dániel kommunikációs igazgatótól kapott válaszból kiderül: A vizesedés okának megállapítására és annak kivizsgálására a NIF Zrt. felkérte a kivitelezés független mérnökét. A független mérnök a mai napon (azaz hétfőn) helyszíni ellenőrzést tartott. A hét közepére elkészül a mérnöki jelentés, ezt követőn tudnak majd bővebb tájékoztatást adni. Székesfehér vasútállomás átépítésének garanciális időszaka 2019 decemberében jár le, ezen időpontig felmerülő és a vállalkozó munkájára visszavezethető hiányosság, hiba megszüntetése a vállalkozó feladata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!