Hírek

2017.05.18. 16:05

Megindult a vizsgálat a Várkörúti gabionfal ügyében

Székesfehérvár - A Várkörúti, sokak által kritizált gabionfal visszabontásának ügyében nyújtott be közérdekű bejelentést az önkormányzati képviselők egyike a közelmúltban.

Kocsis Noémi

Horváth-Tancsa Ágnes szerdán kapta kézhez a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala végzését, amelyben a szervezet közli, május 8-án eljárást indít a Várkörút rehabilitációjával kapcsolatos beadvány alapján.

A hatóság azt vizsgálja meg, a Várkörút rehabilitációja során kialakult állapot megfelel-e a hatályos forgalombiztonsági előírásoknak. A képviselőnő a Fejér Megyei Hírlapnak úgy nyilatkozott, időközben kézhez kapta a rehabilitáció dokumentumait is, amelyben maximum 80 cm-es magasság szerepel, de nem részletezi a dokumentáció, hogy ez a magasság a növényzettel együtt értendő-e.

Aggályosnak tartja azt is, hogy a gabionfal alatti tíz centiméteres járdaszegély további magasságnövekedést eredményez, amihez hozzáadódik a szabályos közönként elhelyezett villamos szerelvény-szekrény közel fél méteres magassága is. Ezek együtt már jócskán láthatóságot akadályozó tényezők, foglalja össze Horváth-Tancsa Ágnes, miért kért vizsgálatot az ügyben.

Az ügy előzményeit itt olvashatja:

Felezzék meg a falat a várkörúti veszélyes zebránál?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!