Hírek

2017.01.18. 19:00

Vizsgálat indult a zavaros víz miatt

Kivizsgáltatja széleskörűen a Fejér Megyei Kormányhivatal azt a zavaros ivóvizet, amely napokig volt jellemző a Velencei-tó térségében.

Laci Patrícia

Korábban megírtuk, hogy napokig zavaros ivóvízre panaszkodtak a helybéliek a Velencei-tó környékén. Sőt, olvashatták azt is, hogy zavarosságmérővel bemérettük azt a vizet, amelyet Agárdról hoztunk, a vízminta értéke pedig 5.52 NTU volt, ami egyébként magasnak mondható. Ennek hatására megkérdeztük Müller Cecíliától, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjétől, lesznek-e a zavaros ivóvízzel kapcsolatban további vizsgálatok?

- A vízszolgáltató felé megtettük a szükséges intézkedéseket. A víz minőség ellenőrzésére vonatkozóan hatósági mintavételezést indítványoztunk, mintavétellel egybekötve akkreditált vizsgálat jelenleg a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán működő laboratóriumban zajlik. Valószínűleg a kémiai analízis rövid időn belül készen lesz, azonban arra az eredményre, amely a vízminta bakteriális állapotára ad választ, napokat kell várni. Biológiai vizsgálatot is kértünk.

Az említett vízszolgáltató, a DRV Zrt. is tájékoztatott bennünket a témával kapcsolatban, amely szerint a terület nagy részén már nem zavaros a víz, Dinnyésen és Sukorón pedig jelenleg is folyik a hálózat öblítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!