Hírek

2017.06.02. 07:46

Vízszerelőnek adták ki magukat a csalók – több százezret loptak (frissítve!)

A gyanú szerint időseket fosztott ki az a két férfi, akit elfogtak a rendőrök.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat G. István 40 éves és B. László 26 éves ercsi lakosokkal szemben, csoportosan elkövetett kifosztás bűntett és csoportosan elkövetett kifosztás bűntett kísérlete miatt – tájékoztatott pénteken a rendőrség.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a két férfi társaival Székesfehérváron 2017 februárjában két esetben, márciusban pedig egy alkalommal kéredzkedtek be a sértettek lakásába, azzal az ürüggyel, hogy vízszerelők és ellenőrizni szeretnék a csővezetékeket.

Forrás: police.hu

Az idős emberek figyelmét elterelve, két alkalommal tulajdonítottak el több százezer forintot a lakásokból, egy esetben azonban egy családtag határozott fellépése hiúsította meg a bűncselekmény befejezését.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói a büntetőeljárás során két elkövetőt beazonosítottak és 2017. május 31-én hajnalban otthonukban elfogtak, majd gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vettek és az illetékes ügyészségen javasolták az előzetes letartóztatás indítványozását. Társaikat még keresik.

Frissítés:

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészségtől megtudtuk: a mai napon indítványozták két személy előzetes letartóztatását, akik a gyanú szerint Székesfehérváron, 2017. február és március hónapban három idős embert felkerestek, és magukat vízszerelőnek kiadva a lakásukba bebocsátást kértek. Eközben a figyelmüket elterelték, az otthonukban tartott készpénzt és különböző értéktárgyaikat eltulajdonították, illetve arra kísérletet tettek.

Mindkét gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, mivel hasonló módszerrel elkövetett cselekmények miatt folyamatban van velük szemben büntetőeljárás, és a cselekmények sorozatjellege alapján feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményeket követnének el.

Az ügyészség indítványának a Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott, és a csoportosan elkövetett kifosztás bűntettével gyanúsított férfiak előzetes letartóztatását elrendelte. A döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!