Hírek

2014.09.15. 18:55

Vödrök és tócsák az iskolában

Székesfehérvár - Nem bírta a tető a ránehezedő nyomást, harmincegy helyen ázott be a Teleki Blanka Általános Iskola.

Sebestyén Lilla

– Bekövetkezett, amitől tartottunk – mondta el Farkas László, a városrész képviselője a hétfői bejáráson, ahol az iskola vezetői megmutatták, melyek a legkritikusabb részek.

Farkas László, a városrész képviselője elmondta: egy-két hét és megkezdik a munkát.

Az épület összesen harmincegy helyen ázott be, ki kellett üríteni számos termet, két osztályt a Tolnai úti iskolába helyeztek át. A legkomolyabb problémát jelentő beázás pont az informatika teremben van, amelyet most fóliákkal védenek. Az alatta lévő teremben szintén csöpög a víz. Utóbbiban sajnos egy baleset is történt: az egyik dolgozót rázta meg az áram, miközben próbálta feltakarítani a keletkezett tócsát. Szerencsére, az ijedtségen kívül más baja nem lett a hölgynek, a termet lezárták, amíg nem lesz megoldás..

A legnagyobb baj az informatika tanteremben van, de az aulában sem rózsás a jelenlegi helyzet. Fotó: Molnár Artúr

A képviselő elmondta: ezeket a síktetős épületeket – mint amilyen az iskola is – nagyon hamar kikezdi az időjárás. Az elmúlt időszakban leesett eső hatalmas teher, amelyet az intézmény már nem bírt el. Az előző években több helyen is próbálták orvosolni a bajt, de ezek csak „tűzoltás" jellegű felújítások voltak. Az önkormányzat eredetileg 2015-re tervezte a tetőszerkezet teljes felújítását, most azonban változtatni kellett a terveken.

– A megoldás gyorsan fog jönni, nemrég volt egy értekezlet, amelyen a polgármester úrral tájékoztattuk a dolgozókat, szülőket arról, hogy módosítjuk a költségvetést és azonnal ötvenmillió forintot különítünk el az iskola részére. Bízom benne, hogy két-három héten belül elkezdődhet a közel egy hónapos munka – mondta el Farkas László.

A helyszínen a szülőket is megkérdeztük, mit gondolnak az esetről. Valaki csak fél füllel hallott a történtekről, de a szülők többsége tájékozott. Úgy gondolják, a felújítást még a tanévkezdés előtt meg kellett volna csinálni, nem most, amikor már ekkora a baj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!