Hírek

2016.07.25. 17:10

Vörös szertárkapuk - Két tucat önkéntes dolgozott a tűzoltóknál

Dunaújváros, Rácalmás - A hét végén ismét önkéntesek keze nyomán szépült a dunaújvárosi tűzoltóság épülete.

Balla Tibor

A szombati kánikulában szép számmal akadtak, akik ahelyett, hogy a szoba hűvösében, limonádét kortyolgatva pihentek volna, munkával töltötték a forró délelőttöt a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájában.

Az önkéntesek a Hankook gumigyár által meghirdetett Közösségi összefogás a szebbért elnevezésű program első megmozdulásában vettek részt. A projektnek köszönhetően a már megújult konyhában, új szekrényekben tárolhatják az élelmiszert a tűzoltóság dolgozói.

Szabó Zoé Csilla is segített Orosz Csaba tűzoltóparancsnoknak. Diákokra is gondoltak. Fotó: Zsedrovits Enikő

A szombati napon a tűzoltószertár udvar felőli ajtóinak helyrehozatala volt a cél. Nem kis feladat, hiszen a fémlemezeket már komolyan kikezdte az idő, több helyen kevésnek bizonyult a csiszolás, festés, komolyabban is hozzá kellett nyúlni a szerkezethez. Az önkéntesek mellett besegítettek a munkába a tűz-oltók is, így közel húszan dolgoztak a laktanya szebbé tételéért. Ha belegondolunk, hogy közel száz négyzetméter felületről van szó, amit három rétegben kellett átfesteni, akkor el tudjuk képzelni, mekkora munkáról kell beszélnünk. Részt vettek egy olyan cég munkatársai is, akik lakatosmunkákkal foglalkoznak. A dunai árvíznél az ő vezetőjük házánál segíttetek a tűzoltók. Így szeretné meghálálni.

Orosz Csaba tűzoltóparancsnok elmondta, ha majd a szertár utca felőli oldala is felújítva, tűzpiros színben tündököl majd, akkor angol, német, orosz, koreai, magyar és francia nyelveken is kikerül egy-egy felirat a homlokzatra, hirdetve, hogy ezen a helyen működik a tűzoltóság Dunaújvárosban. Ez azért is fontos, mert előfordul, hogy egy külföldi kamionos, keresve a Dunaferr bejáratát, az épület előtt áll meg, ami szélsőséges esetben hátráltatná a tűzoltók munkáját, és az is könnyebben megtalálja majd őket, aki esetleg segítséget kérni jön. Mivel az önkéntesek jellemzően hét végén érnek rá, ezért a parancsnok arra gondolt, hogy délutánonként diákoknak is lehetőséget biztosítana, akik a közösségi szolgálat keretein belül segíthetnének a munkálatokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!