Hírek

2017.01.16. 13:08

Zavarossá vált a víz az Ercsi-Velence távvezetéken, már dolgoznak a probléma elhárításán (Frissítve)

Egyik olvasónk jelezte, hogy Agárdon már a hétvége óta koszos a víz, ennek az információnak a nyomán megkérdeztük a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-t - rövidítve DRV -, hogy mégis mi okozta a problémát?

Laci Patrícia

- Az elmúlt időszak rendkívül hideg időjárásának következtében – a vízmérők elfagyása elleni felhasználói óvintézkedések elmaradása miatt - nagy számban fagytak el a társaság működési területén lévő vízmérők, melyek az enyhülés következében kiengedtek, ezzel a nyomás alatt lévő rendszerekből elszökik az ivóvíz, amely néhány esetben vízhiányhoz is vezethet. A Velencei-tó környékén vízelfolyások miatt a kutaknak teljes kapacitással kell működni a vízigények biztosításához, a nagy vízmennyiség miatt viszont a víz zavarossá vált az Ercsi-Velence távvezetéken - tudtuk meg Rákóczi Zsuzsától, a társaság kommunikációs csoportvezetőjétől.

Olyan jellegű csőtörés, amely a vízelszíneződést okozta volna, nem volt. A víz fogyasztható, inkább esztétikai problémát okoz, de a megoldáson jelenleg is dolgoznak:

- A hálózatmosatást kollégáink folyamatosan végzik, hogy a fennálló problémát megszüntessék az adott térségben. Munkatársaink ,nem csak a készenlétesek, folyamatosan, napi 12-14 órában próbálják feltárni a fagyott mérők kiolvadása miatti vízfolyásokat - tette hozzá Rákóczi Zsuzsa, majd így folytatta:

- A vízmérő épségének megőrzéséről a felhasználó köteles gondoskodni. Ha ezt nem teszi, és elfagyás következik be, a mérő szerkezet sérülésével az használhatatlanná válik. A Társaság természetesen kicseréli a sérült mérőt, de ennek költsége, és a fagyás kapcsán felmerülő összes költség a felhasználót terheli. Az elfagyás elleni legjobb védekezés az aknafedlap tetejére, vagy az aljára rögzített hungarocell darab, ez ugyanis nagyon jól szigetel. A papír és rongydarabok azonban nem alkalmasak erre.

Frissítés:

A távvezeték több települést is érint, azaz Velencét, Sukorót, Nadapot, Gárdonyt, Agárdot, illetve Dinnyést. Emiatt a felsorolt települések bármelyikén érzékelhetik a problémát a lakosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!