Hírek

2014.04.10. 11:23

Zeneszeret régiós döntő Polgárdiban

Polgárdi – A verseny neve magáért beszél: Zeneszeret. Mottójuk Kodály Zoltán lekesítő gondolata: „Legyen a zene mindenkié!”. A sorozat ötletgazdája, motorja Fejér megyei zenepedagógus, Kisné Szonn Ibolya.

V. Varga József

A IV. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny középdunántúli régiós döntőjét április 14-én, hétfőn 11 órától rendezik meg a Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. Amint Kisné Szonn Ibolya igazgatóhelyettes, a verseny megálmodója, életrehívója és főszervezője lapunknak elmondta: a versennyel a zenei műveltség, a zenei kultúra hagyományait őrzik, az ének-zene tantárgy kodályi szellemi örökségét és a magyar nemzeti kultúra alkotásait, jeles értékeit ápolják. A megmérettetés fővédnöke kezdetek óta Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes, szakmai támogatója Filep Sándor festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A múlt év októbere óta tartó levelező fordulók eredményeként ötven csapat jutott tovább a régiós versenyekre, melyeket Polgárdin kívül Gödöllőn, Pakson, Sárospatakon és Tatán bonyolítanak le. Fejér megyéből a régiós döntő résztvevője Székesfehérvárról a Tóparti gimnázium Allegro és Tutti, a Kodolányi gimnázium DalolKodó, a Táncsics iskola Tempo Giusto és A Három Múzsa csapata, valamint Baracskáról a Kóristák, illetve Polgárdiból a Mixolíd különítménye. Az országos döntőt május 13-án vagy 14-én rendezik meg.

Címkék#polgárdi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!