Sport

2017.06.27. 19:50

Akár Fehérváron is megdönthetik Javier Sotomayor 2,45-ös csúcsát

A férfi magasugrásban is igazi sztárparádét hoz a július 4-én, a Bregyó közi atlétikai centrumban rendezendő Gyulai István Memorial.

Szupkai Gábor

Most először lép pályára egymás ellen az IAAF Gyémánt Liga sorozaton kívül, minden idők legjobb magasugrói között emlegetett katari Mutaz Essa Barshim, az ukrán Bogdan Bondarenko és a bahamai Donald Thomas. Ráadásként ott lesz a 2.40m-es egyéni csúccsal rendelkező ukrán Andrij Procenko is. Ezzel minden idők legerősebb magyarországi mezőnye áll össze, de egyikük számára sem ismeretlen a Regionális Atlétikai Központ. Az ukrán világbajnok 2014-ben minden idők legjobb magyarországi szabadtéri eredményével (2.38m) győzött. Barshim, pedig egy évvel később "csak" 2.37m-ig jutott, de a legjobb eredmény abban az évben az övé volt, így a trófeát is ő vihette haza. Tavaly pedig a - korábban szintén világbajnok - Thomas 32 évesen egyéni csúcsot ugrott, és 2.37 méterrel legyőzte az ukránt, így az elmúlt három év bajnoka tér vissza, a riói olimpiai negyedik helyezett Procenkóval együtt. Barshim és Bondarenko között lehet nagy harc, kérdés, megdőlhet-e a kubai Javier Sotomayor 2,45-ös világcsúcsa?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!