Iszkaszentgyörgy

2016.08.09. 12:31

IN MEMORIAM Nardai László

Néhány nappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Nardai László, az iszkaszentgyörgyi hagyományőrző íjászok vezetője.

B. Kiss László

A hatvanas évei elején járó férfi 14 évig tanított a műegyetemen, majd pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cégeknél töltött be vezető pozíciót. Néhány éve költözött ki Fehérvárról Iszkára, ahol nagyon hamar megalakította a Szentgyörgyi Sólymok Íjászegyesületet, amely gyorsan népszerű lett. 2013 óta az egyesület elmaradhatatlan résztvevője a falunapoknak, tavaly óta jurtájuk is van, az idén pedig maguk készítette sámándobokkal gyarapodtak. A csapatnak egyaránt tagjai gyerekek és felnőttek, összetartásuk példamutató, az íjászversenyeken elért eredményeik dicséretesek. Nardai László kivételes ember volt, korábban a hajókormányosi vizsgát tette le, hatvanévesen lovagolni tanult. Nem csak szerettei, de a közösség is sokat veszített halálával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!