Iszkaszentgyörgy

2017.03.03. 12:10

Vécékefével a kézben táncoltak a takarítónők

Rengeteg ötletes jelmez és fergetegesen jó hangulat. Ez jellemezte az iszkaszentgyörgyi iskola farsangját.

B. Kiss László

Régi hagyomány, hogy farsang farkán jelmezes bált rendeznek az iszkaszentgyörgyi kastélyiskolában. A bál egyben a nyolcadikosok "szalagavatója is", a végzősök közül kerül ki a bálkirálynő és annak párja is.

A rengeteg ötletesebbnél ötletesebb egyéni jelmezt lehetetlen felsorolni, a zsűri nem véletlenül adott ki tucatnál több díjat. A csoportos produkciós közül is több bizonyult emlékezetesnek. A harmadikasok A pom-pom lányok és a sánta focisták címmel adták elő produkcióikat: fergeteges volt a lányok tánca, míg a fiúk konfetti záporral lepték meg a közönséget. Ugyancsak közös jelenet keretében vonultak  színpadra a harmadik osztály tanulói, akik komplett cirkuszi előadást adtak elő.  Volt abban - többek között - bohóc és állatidomár egyaránt.

Az iszkaszentgyörgyi hetedikesek takarítónőnek öltözve adták elő zenés, táncos produkciójukat Fotó: A szerző

A hetedikesek A szexi takarítónők címet adták zenés, táncos bemutatójuknak. A fiúk és leányok egyaránt virágos neylonotthonkát, fejükön hátul megkötött kendőt viseltek, és a legkülönfélébb takarítóeszközöket - így például  a vécépumpát  is - beépítették a koreográfiába.

Néhány ötödikes szinkronúszónak öltözött, s nem maradtak adósak a bemutatóval sem. A színpad felett kifeszített, kék színű paraván jelképezte a medencét, amögül bukkantak elő-elő aztán az ügyességükkel a delfineket is megszégyenítő szinkronúszok.

Minden évben felfokozott várakozás övezi a tanár kar produkcióját. Az iszkaszentgyörgyi pedagógusok ezúttal Hófehérke és hét törpe meséjét vitték színre. Törpének öltözött az igazgatónő is, Hófehérke szerepét pedig ki más alakította volna, ha nem a tantestület férfi tagja...

A jelmezversenyt jókedvű muri követte limbózással, vonatozással. A bőséges büféről az iskola szülői munkaközössége gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!