Isztimér

2016.02.16. 13:38

Tűzoltó jubileum

Isztimér - Ünnepi közgyűlését tartottak a helyi önkéntes tűzoltó egyesület jubileuma alkalmából.

Gömbösné Rostaházi Judit

Az Isztimér Önkéntes Tűzoltó és Védő Egyesület alapításának 135. évfordulóját ünnepelte a hétvégén. Nemes János, az egyesület elnöke megemlékezett elődeiről és méltatta munkásságukat.

Oklevelet adott át az év tűzoltójának Dietrich Ernőnek, az év polgárőrének, Gömbös Péternek, köszönetet mondott Fiedler Albertnénak a több évtizedes segítő munkájáért, és dicsérő oklevelet nyújtott át több, kiemelkedő munkát végző egyesületi tagnak.

Emlékplakettet vett át az évforduló alkalmával Nemes János Farkas-Bozsik Gábortól, aki a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnökét, Varga Ernő tűzoltó alezredest képviselte.

Csiszár István nyugalmazott tűzoltó alezredes, a Fejér megyei tűzoltók krónikása, öt tűzoltó témájú könyv szerzője előadást tartott a Fejér megyei tűzoltók történetéről.

Mihály János nyugalmazott tűzoltó ezredest, Fejér megye díszpolgárát, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség tiszteletbeli elnökét az egyesület tiszteletbeli tagjává fogadták.

A rendezvényen jelen volt számos szomszédos község polgárőr és tűzoltó egyesületének vezetője, polgármestere és a katasztrófavédelem vezetői is képviseltették magukat.

Isztimér alpolgármestere, a Hírlap civil tudósítója, Gömbösné Rostaházi Judit ünnepi köszöntőjében többek között azt kérte a lakosság nevében az egyesületi tagoktól, hogy az elkövetkezendőkben is vigyázzanak rájuk. És hálásan köszönte az önkéntes munkájukat. Az este vacsorával és kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!