Iváncsa

2017.03.24. 12:47

Felvevőpiac és új munkahelyek Iváncsán

Hamarosan új munkahelyek létesülnek Iváncsán, és a helyi termelőknek is könnyebb lesz az élet.

S. Töttő Rita

Gyümölcsfeldolgozó üzem épült Iváncsa határában, amely egy sárszentágotai társaság következő fejlesztése. A cég 2013-ban vásárolta meg a területet az önkormányzattól, amely a helyi iparűzési adó bevételeinek növekedésén túl azért is örül a vállalkozásnak, mert számos új munkahelyet is teremt a cég – árulta el a feol.hu kérdésére Sáfár Gabriella, Iváncsa jegyzője.

A jegyző úgy tudja, 10 főnek biztosítanak majd állandó munkát a vállalkozásnál, a szezonális felfutás idején pedig plusz 20 főt foglalkoztatnak majd.

Fotó: Koppán Viktor

– A megállapodás szerint 70 százaléka iváncsai lakos lesz, feltéve ha lesz annyi jelentkező – tette hozzá Sáfár Gabriella, ahogy azt is: a környékbeli zöldség- és gyümölcstermelők is nagyon várják már az üzem indulását, ami a tervek szerint májusra várható.

– A társaság üzeme kiválthatja a nagybani piacot, a termelők ugyanis itt is leadhatják megfelelő minőségű árujukat, de akár igény szerinti csomagolást is kérhetnek – tudtuk meg a jegyzőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!