Jégkorong

2013.12.06. 21:12

Osztrák jégkorongliga - Hosszabbításban kapott ki a Fehérvár

Székesfehérvár - Pénteken az EBEL soros játéknapján az a Villach látogatott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba, amelyet korábban már sikerült legyőznie egyszer hazai környezetben a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának.

Bobory Balázs

Sajnáltuk, hogy nem láthatjuk a mérkőzés előtt az öltözőben, aztán pedig bemelegítés közben, amikor már maszk fedte el arcát.

Sajnáltuk, hogy nem láthatjuk Hetényi Zoltánon, hogy milyen érzelmekkel készült a Villach elleni összecsapásra, amelyen két év után újra kezdőként állt a fehérvári kapuban.

Ami biztos, a mérkőzés előtti ráhangolódás során jéghideg profiként tette a dolgát, alaposan bemelegített, kapkodta le a társak löketeit, nem tűnt lámpalázasnak.

Hetényi Zoltán remekül védett első mérkőzésén, itt épp McBride lövését védi a kapus. Fotó: Koppán Viktor

Szerencsére aztán a mérkőzésen sem volt az, pedig a liga legjobb formában lévő együttese volt az ellenfél. Nem csak Hetényi Zoltán, a többiek sem szeppentek meg, az első harmadban gyorsan sikerült megszerezni a vezetést Sarauer révén, aki emberelőnyben járt túl a 20 éves Lukas Herzog eszén, 1-0.

Az első játékrészben a Volán előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, az osztrák kapus a kezdeti bizonytalankodás után elkapta a fonalat, a 20. percben például földöntúli bravúrral szedte ki Kovács kapáslövését. Csak sajnálhatjuk, hogy a remekül védő Hetényinek sikerült egyszer bevennie a kapuját a Villachnak, személy szerint Hothamnek, 1-1.

A változatos, nagy tempójú összecsapás a második harmadban sem okozott csalódást a szurkolóknak, akik egyre többször vették szájukra az egykori kedvenc, mára kevésbé kedvelt Derek Ryan nevét... No meg Hetényi Zoltánét, akinek persze a dícséretből jutott, rendkívül magabiztos volt a fehérvári kapuvédő. A 37. perc meghozta a meccs addigi legszebb jelenetét, Mihály Árpád két csodás csellel megetetett két villachi védőt, majd bevágta ziccerét, 2-1.

Miközben szólt a „Piszkáld ki..." kezdetű nóta, a VSV végigtámadta a maradék szűk három percet, de hősiesen védekezett a Volán és előnnyel ment neki az utolsó felvonásnak.

Amelyben többször eldönthette volna a találkozót a Fehérvár, elég csak Yellow Horn elhibázott büntetőlövésére, vagy Banham kapuvasára gondolni... Ehelyett 11 másodperccel a zárás előtt pont Ryan elé került a lecsorgó korong és nem hibázott, 2-2.

A hosszabbításban ugyanő eljátszotta a nagyhalált, az emberfölényt pedig Pewal váltotta gólra, megnyert meccset bukott a Volán, 2-3.

Sapa Fehérvár AV19 Villach SV 2-3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-1) – hosszabbítás után

Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Berneker, M. Nikolic, K. Nikolic, Nothegger.

Fehérvár: HETÉNYI Z. – Varga A, Pozsgai, Banham, Naglich, Yellow Horn (1) – Szirányi, Tokaji, MIHÁLY 1, SARAUER 1, Kovács (1) – JACKMAN, Sertich, Benk, Sikorcin, Magosi – Hetényi P., Kiss D., Nemes, Erdély, Kocsis. Vezetőedző: Marty Raymond.

Villach: HERZOG – Jarrett, Unterluggauer, PEWAL 1 (1), RYAN 1, Hughes (1) – HOTHAM 1, Pretnar (1), Fraser (1), McBride, Petrik – Bacher, Brunner, Platzer, Forney, Nageler – Steiner, Gelfanov, Göhringer. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!