Jégkorong

2015.01.11. 20:25

Két siker az erdélyi portyán

Csíkszereda, Brassó - Erdélyben portyázott a mögöttünk álló hét végén a DAB.Docler jégkorongcsapata. A dunaújvárosiak két győzelmet is arattak a Mol Ligában.

Bobory Balázs

Huszonnégy órán belül két mérkőzést tudott le az alapszakasz elsőségért hajtó DAB.Docler Erdélyben.

Szombaton nem jelentett gondot az utolsó helyezett Csíkszereda csarnokának a bevétele, a dunaújvárosiak 4-1-re (1-0, 2-1, 1-0) nyertek a Vákár Lajos Műjégpályán. Az Acélbikáknál Papp kezdte a gólgyártást, erre a mérkőzés közepénél Satek még felelni tudott. Az összecsapás második felében azonban nem volt vita, Azari kétszer, Somogyi egyszer volt eredményes.

Azari Zsolt szombaton két remek gólt is szerzett

Vasárnap papíron nehezebb feladat várt az Acélbikákra, hiszen a vendéglátó Brassó tele van rutinos, remek játékossal. Nos, a DAB nem riadt meg ellenfelétől, és mindvégig taktikus, fegyelmezett játékot mutatott. Ennek köszönhetően 2-0-ra (0-0, 2-0, 0-0) legyőzte erdélyi ellenfelét. A középső játékrészben Gröschl szerzett vezetést, majd nem sokkal később Szappanos duplázta meg az előnyt.

Ez a két találat elég volt a három ponthoz, két sikerrel a tarsolyban tér haza a DAB.Docler együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!