Jégkorong

2015.02.22. 19:20

Nehéz helyzetben a Bikák

Két mérkőzést játszott a MOL Liga elődöntőjében a Dab.Docler jégkorongcsapata as hétvégén, és mindkettőt elvesztette.

Munkácsi Imre

Érsekújvár – Dab.Docler 3-2 (1-0, 0-2, 2-0)

Érsekújvár: Cikánek – Huba, Ďurčo, Podstavek, Frolík, Faith (1) – Šiška, Kowalczyk (2), Uram (2), Weissmann 1, Čaládi 1 – Hrudík, Púchovský, Chrenko, Marek Dubec, O.Štefanka – Sucharda, Baron, Rejzek 1, M.Štefanka, Tábi. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

Dab.Docler: Kalnins – Pozsgai, Hüffner, Galanisz 1, Azari, Szappanos – Martine, Mestyán (1), Croteau (1), Somogyi 1, Szepessy – Hruby, Nagy (1), Pavuk, Gröschl (1), Peterdi – Magosi, Eskelinen, Papp, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

Érsekújvár – Dab.Docler 4-3 hosszabbítás u. (3-1, 0-0, 0-2, 1-0)

Érsekújvár, 1200 néző. Vezette: Halassy, Haszonits, Váczi, Kis-Király.

Érsekújvár: Cikánek – Huba (1), Král, Podstavek (2), Frolik 1 (1), Tábi – Hrudik, Durco, Stefanka M., Uram 1 (1), Weissmann – Kovalczyk, Baron (1), Dubec, Caladi 1 (1), Faith 1 (1) – Sucharda, Siska, Rejzek, Púchovsky, Stefanka O. Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

Dab.Docler: Kalnins – Pozsgai, Hüffner (1), Galanisz 1, Azari, Szappanos (1) – Nagy R., Mestyán, Croteau 1 (1), Somogyi (2), Szepessy – Hruby, Léránt, Pavuk, Gröschl 1, Peterdi – Magosi, Eskelinen, Papp V. Vezetőedző: Donald MacLean.

Peterdi Imre, a dunaújvárosiak sokat megélt harcosa az érsekújvári kapu előtt. Fotó: Ady Géza

Az volt a kérdés a negyedik Érsekújvár – DAB elődöntő mérkőzés előtt, tudnak-e okulni az Acélbikák a zsinórban elveszített két egymást követő mérkőzésből. Bár a mérkőzés legelején úgy tűnt, igen, de három perccel a kezdés után kiderült, hogy mégsem. A 4. percben a szokásos védelmi hibából megszerezte a vezetést a hazai csapat és akkor rájöttek, hogy nem szeretnék megtenni a dunaújvárosiaknak azt a szívességet, amit mi megtettünk nekik hazai pályán. Folyamatos rohamokkal préselték a kapujuk elé a dunaújvárosiakat és a vehemenciának meg is lett az eredménye, mert két gólt még sikerült bepréselniük. Sőt, lőttek egy negyediket is, csak azt a játékvezetők kapu előtt elkövetett szabálytalanság miatt nem adták meg. Ekkor a mintegy két tucat dunaújvárosi szurkoló elkezdte buzdítani a csapatot. Talán csak ők hitték, hogy ez a mérkőzés még visszahozható. Meg egy idősebb hazai úriember, aki minegy vigasztalóan megjegyezte a tudósítónak: nincs még vége ennek a mérkőzésnek. És valóban. A harmad végére ismét összeszedte magát a csapat és újra gördülékeny, mi több szemre is tetszetős akciókat vezetett. (Ezzel egyébként az előző száznyolcvan percben sem volt különösebb gond...) És amikor az Érsekújvár már elkezdett altatni, gondolván, hogy akkor ezt a harmadot betudták, Szappanos ellopott egy kapu mögé passzolt korongot, Galanisz elé tálalt, aki ismét jelezte, hogy ő megérkezett a rájátszásba.

Az sajnos a második harmadban nem derült ki, hogy a többiek hol maradtak, mert bár a csapat elszántan ment előre, de a katasztrófális helyzetkihasználás ismét meggátolta abban, hogy tovább zárkózzon a hazaiakra a DAB. A játék egyébként jó iramú volt, azzal együtt, hogy az első harmadban tapasztalt kakaskodások megszűntek és lényegesen többet lőttünk kapura, mint az ellenfél, de ettől függetlenül az eredmény nem változott. És az sem változott, ahogy a dunaújvárosi szurkolók a mindenkori hetedik emberként ott voltak a csapattal. Így aztán a harmadik harmad elején tőlük robbant fel a csarnok, amikor a Bikák megszerezték második találatukat. Mert ez nyilván újjáélesztette a reményeket, hiszen ezen a mérkőzésen is a dunaújvárosiak domináltak a harmadik harmadban pedig különösen. Az egyenlítő találatot mégis egy furcsa góllal sikerült megszerezni a csapatnak. Croteau belépett a támadóharmadba, amikor hátulról elkaszálták, a bíró már emelte a kezét a kiállításhoz, és valószínűleg a kapusnak is ez vonta el a figyelmét, mert estében még belepiszkált a korongba, ami Cikánek lába között áthaladt a gólvonalon, majd Croteau a kaput is arrébb segítette egy kicsit. Ez volt az a pont, amikor már senki nem tudta elképzelni, hogy ezt a mérkőzést el tudják veszíteni az Acélbikák. Következett tehát a hosszabbítás, ami éppen úgy indult sajnos, mint az első harmad, sőt rosszabbul, mert Marek Uram jóvoltából és a védelmünk hathatós asszisztálása mellett az Érsekújvár megszerezte harmadik győzelmét is. Így már pokolian nehéz lesz az Acélbikák dolga, de ahogy a mai mérkőzésen is bizonyították a legkilátástalanabb helyzetből is fel tudnak állni és ha mást nem, ez erőt kell, hogy adjon. Folytatás szerdán Dunaújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!