Jégkorong

2015.06.06. 15:51

Hétfőn megkezdik a száraz felkészülést

Sille Tamás dirigenciájával indul a nyári alapozás a Fehérvár AV19 együttesénél. A hokisok nem ülhetnek a babérjukon.

Horog László

A klubszezon márciusban zárult, a krakkói vb egy hónappal később, nemzeti együttesünk hatalmas bravúrt végrehajtva 2008 után ismét visszaverekedte magát a világ legjobbjai közé. A feljutásban érthetően ismét oroszlánrészt vállalt hazánk kirakatcsapata, a Fehérvár AV19. A nemzeti együttesnél és a fehérvári gárdánál is kulcsszerepet tölt be Sille Tamás, aki mindkét helyen másodedzőként tevékenykedik. A Volánban Rob Pallin, a válogatottnál Rich Chernomaz mellett.

Sille a hét évvel ezelőtti sapporói csoda idején még hátvédként a palánkon belül bizonyított, ezúttal a túloldalon, a kispadon.

- Titkon bíztam a sikerben, úgy nem mehettünk ki Lengyelországba, hogy nem a feljutást tűzzük ki célul. Az új lebonyolítási rendszerben már az érem is csodának számít, de mindig a legjobbat szeretnénk elérni. Az egyértelmű volt, hogy a kazahok kiemelkednek, az A csoportból kieső együttes mindig erősebb a folyamatosan a második vonalban szereplőknél. A korábbi vb-ken az éremnek is kellett örülnünk, korábban kétszer az olaszok törtek borsot az orrunk alá, ezúttal magabiztosan nyertünk, 4:1-re, végig kontrolláltuk a meccset. Japánt 4:2-re, Ukrajnát 4:2-re, a lengyeleket 2:1-re vertük, a kazahoktól 5:0-ra kaptunk ki, de az belefért. Mindenki megtette a magáért, a kapusoktól kezdve az összes mezőnyjátékos megbízható volt, a hálóőrök jó teljesítménye a siker alapja mindig - mondja Sille Tamás.

Sille Tamás irányít szárazon

A vb-t követő szünet után mindenki megérdemelt pihenőre vonult. A volánosok közül Banhamet és Sarauert műtötték, Bartalis István is kés alá feküdt, súlyos térdsérülés miatt a vb-t is kénytelen volt kihagyni. Játékára novemberben, decemberben kerülhet sor. Sikorcin és Tokaji bokasérülés miatt maradt távol a krakkói seregszemlétől.

- Hétfőn kezdjük a felkészülést. Vezetőedzőnk, Rob Pallin majd augusztusban tér vissza az Egyesült Államokból, a Bregyó-közben található atlétikai centrumban az irányításommal indul a munka. Már tavaly is ott gyakoroltunk, ugyanazt a programot csináljuk, a hoki összetett sport, ahol az állóképességnek, az erőnek, a gyorsaságnak is kulcsszerepe van. Ezeket fogjuk fejleszteni, egy hónapot tréningezünk szárazon, júliusban egyénileg készülnek a srácok, augusztusban visszatér Pallin és jönnek a légiósok is. Augusztus 3-án megyünk először jégre.

Sille elmondta, a tavalyi csapat tagjai közül Sarauer, Banham és Wehrs marad, hozzájuk biztosan csatlakozik egy, esetleg két hátvéd a tengerentúlról. Továbbá három külföldi csatárt is szeretnénk igazolni. A célok nem változtak, a gárda ismét szeretne a play offba, azaz a legjobb nyolc közé kerülni. Lehetőleg az első körben, az alapszakaszt követően a felsőházban, a hat között szeretné folytatni a küzdelmeket. Közben gondolva a két évvel ezelőtt meghirdetett fiatalításra, minél több saját nevelésű fiatalt a csapatba építve.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!