Jégkorong

2015.10.02. 19:07

A Fehérvár AV 19 szoros, nehéz meccsen győzte le a Brassót

Székesfehérvár - A MOL Liga 9. fordulójában a Fehérvár AV 19 ezúttal a Brassó együttesét fogadta.

Káldor András

Régen láttuk a Brassó csapatát Fehérváron! Még a 2010/11-es szezonban játszottak egymással utoljára itt meccseket a MOL Ligában. És, ha már régi ismerősöket említünk nem szabad megfeledkezni Mihály Árpádról, aki öt idényen keresztül szolgálta a Fehérvár gárdáját, majd 2014-ben már nem kapott új szerződést a klubtól, és Brassóba igazolt. Igazán sokat eddig a magyar szurkolók nem sokat tudhattak a vendégekről, azon kívül, hogy a román szövetség nagyon nem akarta, hogy részt vegyenek a közös pontvadászatban. Más kérdés, hogy sötét lónak számítanak egyelőre a ligában, mivel négy hazai meccsükön hat-hat gólt kaptak a MAC-tól és a Miskolctól, de simán megverték a HSC Csíkszeredát, és a Debrecen ellen büntetőkkel sikerült nyerniük. Ráadásul egyáltalán nem érkeztek feltartott kézzel a Raktár utcába, bár ettől függetlenül már a 3. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár AV 19.

Emberelőnyhöz jutottak Tyler Dietrich tanítványai, és ezt aránylag gyorsan, alig fél perc elteltével ki is használták. Szépen kisakkozott akció végén Brance Orban pontos passzét Christopher Bodo a jobbszélről, kissé kisodródva ütötte Fülöp Rajmund kapujának bal sarkába. 1-0.

Majd a percben a Reisz Áron kiállítása miatt megfogyatkozott kék-fehérek növelni tudták előnyüket. Szinte még meg sem melegedett a büntetőpad a fehérvári center alatt, amikor ragyogó korongot kapott Bodotól Orban, faképnél hagyta az elmélázó vendégeket, és egy az egyben rákorcsolyázott Fülöp kapujára, és a hálóőr lábai között a belőtte a korongot. Igaz akadt némi vita azon, hogy áthaladt-e a pakk a gólvonalon, de a kapu mögül tisztán lehetett ezt látni. Mindenesetre a játékvezetőknek volt videójuk, és ők is hasonlóképpen látták az esetet, és megadták a találatot. 2-0.

Jött is a válasz, viszonylag gyorsan, méghozzá rögtön két gól, amely már a sárga-kékek egyenlítését jelentett. Előbb megint csak előnyből, most Korbuly Gergely került a padra, és Virág Csanád átadásából Molnár Zsolt volt eredményes. 1-2. Jóformán fel sem ocsúdtak a bekapott gólt követően a fehérváriak, Alex Scola 23 másodperc elteltével újfent halászhatta ki a korongot a gólvonal mögül, ezt, pedig szinte a semmiből Bíró Gergő lőtte. 2-2.

Aztán a percben Mitchell Holmberg – természetesen folytatva a sormintát, előnyből – lőtt hálószaggató, de legalábbis a kaput a helyéről kimozdító nagy gólt, úgy, hogy Fülöpnek fogalma se volt merre is van a korong. 2-3.

A Fehérvár csapatából ezúttal hiányzott Szabó Pál Krisztián és Szaller Márk, mindketten Salzburgban léptek jégre, elsősorban azért kerülhetett sorra, játékukra, mert példátlan sérülési hullámmal küzdenek a nagycsapatnál. El is kélt volna Szaller keménysége, mert a második harmad 4. percében viszonylag könnyű gólt ütött Virág, egálra alakítva ismét az állást. 3-3.

Nehezen találta meg a ritmust ebben az időszakban a Volán, de a 35. percre megint erőre kaptak. Előbb Holmberg lövése csörrentette meg a kapuvasat, és még ugyanebben a percben Preston Shupe bombája a bal kapuvas mellett zúgott el, centiméterekkel, Fülöp igencsak közelről szemlélte mindezt, mozdulni sem tudott a löketre. A záró húsz percet élénken kezdte a hazai együttes, bár az emberelőnyök kihasználásának hatékonysága mintha alábbhagyott volna. A 47. percben azért így is sikerült újból megszerezniük a vezetést, Kocsis Ferenc lövése még kijött Fülöpről, de a ráadást már Shupe beütötte a gazdátlanul hagyott ketrecbe. 4-3. A folytatás már a Fehérváré volt, így zsinórban a negyedik sikerüket ünnepelhették.

Fehérvár AV 19-ASC Corona Brasov 4-3 (3-2, 0-1, 1-0)

Székesfehérvár, 300 néző

Vezette: Varjú, Kincses, Váczi, Kis-Király

Fehérvár: Scola – Arany, Krogh, ORBAN 1 (2), Reisz, BODO 1 (1)– Hegyi Á.Z., Korbuly (1), Mazzag, SHUPE 1, Holmberg 1 – VOKLA, Reiter A., Pillók, Kocsis F. (1), Tóth G. – Varga B., Lengyel L., Hamvai, Balogh B., Reiter R.. Edző: Tyler Dietrich

Brasov: Fülöp – BÍRÓ G. 1, Bíró O., Fodor, Mihály Á., Petres – Sprencz, Balázs, Zsók, Tranca, Péter Zs. – Imecs, Mátyás, Bíró M., Molnár Zs. 1 (1), VIRÁG CS. 1 (1) – Dumitru, Márton, János. Edző: Keresztes Ottó

Kiállítás: 12 illetve 18 perc



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!