Jégkorong

2016.01.31. 19:11

A Fehérvár nagyon messze került a playoff-tól

Székesfehérvár – Az Erste Bank Eishockey Liga középszakaszának ötödik fordulójában sorsdöntő összecsapáson fogadta Fehérvár AV19 jégkorong csapata a Villach SV együttesét.

Ferencz Balázs

A rájátszásért vívott középszakasz-csata ötödik köre előtt a már playoff-tagságot érő második helytől három, az alsóház listavezetőjétől kilenc pontra volt a Fehérvár AV19 alakulata. A Volán Klagenfurtban csak hajrázni tudott így mentette 4-6-ra a közvetlen rivális elleni derbit. A Villach ellen csakis a győzelem volt elfogadható eredmény, hogy életben maradjanak a rájátszásról szövögetett álmok.

Varga Arnold és Orbán Attila is felsőtest sérülés miatt hiányzott, és nem lehetett számítani a hátsérüléssel küzdő Vincze Péter játékára sem. Hannu Järvenpää akár újoncot is avathatott volna, hiszen Szabó Dánielt is nevezte a negyedik sorba, de a fiatal tehetség belépőjére várni kellett, hiszen kellemetlenül jól kezdett a Villach. 51 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor első támadásából vezetést szerzett a vendégegyüttes, McKiernan avatta fel Hetényit, 0-1.

Rögtön ezután Nagy Gergő próbált válaszolni, Lamoreux védett a lepkéssel a bal felső elől. Ez volt az egynegyede a kaput eltaláló fehérvári lövéseknek az első harmadban, a VSV biztosabb kézzel terelgette a pakkot. Nagyobb előnyre azonban nem tettek szert az osztrákok, bár újfent betaláltak, azonban videózás és hosszú tanácskozás után a bírók érvénytelenítették a találatot. A középső játékrész elején hősiesen harcoltak a hazaiak, hiszen majdnem két percig kettős emberhátrányban voltak a jégen, de kivédekezték. A büntetésekkel az egész játékrészben meg kellett küzdeniük a fehérváriaknak, kevés volt az a játékperc, amíg teljes létszámban rohamozhattak, de így is nagy erőket mozgósítottak Kovács Csabáék. A hátrányos nyomást azonban nem lehetett sokáig bírni, a 36. percben Schofield elegáns csuklómozdulattal lőtte ki a jobb felsőt, 0-2.

A harmad hajrájában Sikorcin szépíthetett volna, de korongját biztosan fogta Lamoureux. A harmad végén öltözőbe vonuló Volán tanácstalannak tűnt, holott a nap másik meccsén biztatóan alakult az eredmény Az Olimpija 2-2-es döntetlenre állt a KAC-cal. A záró játékrészre aztán mégis elszántan érkeztek a fehérvári kék-fehérek, de továbbra sem lett könnyebb a helyzetük, Manavian büntetésénél megint hátrányban kellett játszaniuk. Mégis, ekkor kerültek ordító helyzetbe, egy kapusról lecsorgó korongot azonban Francis képtelen volt eltalálni a ketrectől másfél méterre... Kóger Dani és társai elkeseredetten próbálkoztak, de ha el is találták s kaput, akkor Lamoureux volt a végállomás. Aztán hét és fél perccel a vége előtt a bulihoz érkező Nagy Gergőék arcán megvillant valami pimasz szikra, s a harcos korongszerzés után Bartalis úgy vágta a pakkot az osztrák kapuba, hogy az két kapuvasat is érintett, 1-2. Nem sokkal később Nagy Gergő bombája a karintiai kapus vállán csattant. Aztán az 57. percben végre fórban játszhatott a Fehérvár, de Lamoureux hatalmas védései őrizték a VSV kapuját. Az utolsó percben a Volán lehozta kapusát, ami rosszul sült el, Ziga Pance bevette az üres kaput, 1-3. A Villach már szinte rájátszás-tag, a Fehérvár pedig nagyon messze került a playoff-tól.

Fehérvár AV19–EC Villach SV 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3094 néző. Vezette: Piragic, Smetana (Kaspar, Loicht)

Fehérvár AV19: Hetényi – Brocklehurst, Martinelli, Kóger, Sarauer, Banham – Szaller, Szirányi, Kovács Cs., Bartalis 1, Sárpátki – Wehrs, Manavian, Nagy G. (1), Francis, Bodo – Szabó D., Kocsis, B. Orban, Benk, Sikorcin. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

VSV: Lamoureux – Unterluggauer, Schlacher, Pance 1 (ük), Schofield 1(ee), Petrik – Brunner, McKiernan 1 (1), Kromp (1), Hunter (1), Santorelli – Bacher, Kreuter, Platzer, McBride, Nageler – Jennes, Leiler, Johner, Alagic. Vezetőedző: Greg Holst.

Kiállítások: 14 illetve 4 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!