Jégkorong

2015.08.04. 16:41

A hokisok tele vannak energiával - A Fehérvár AV19 játékosai élvezték, hogy végre jégen lehetnek

Székesfehérvár - A hétfői találkozó és fizikai felmérések után kedden már a gyakorlócsarnokban, jégen edzettek a Fehérvár AV19 játékosai.

Bobory Balázs

Viccesnek tűnt, amikor a Volán jégkorongozóinak egyik fele az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokból a lépcsőkön lefelé baktattak a gyakorolópályára.

Kovács Csabáéknak mintegy ötven métert kellett megtennie a nyári napsütésben, aztán beléptek az egyre pofásabb, kék-fehér színű sátorba, ahol természetesen húsz fokkal hidegebb hőmérséklet fogadta őket.

Az EBEL- és a Mol Liga-keret ezen a héten még együtt dolgozik, a szakmai stáb pedig két részre osztotta a társaságot, ameddig az egyik a jégen volt, a másik a konditeremben dolgozott, és ez történt fordítva is.

Rob Pallin és Sille Tamás nem húzott korcsolyát, az EBEL-csapat edzői Tyler Dietrichre és Énekes Lajosra bízták a jeges tréningek levezetését, ők maguk pedig egy emelvényről figyelték a játékosokat, így könnyebben átlátták a pályát, alaposan szemügyre vették a szezon első mozdulatait.

Nem is kellett csalódniuk, az első rövid, de pörgős edzésen máris a lehető legnagyobb sebességgel tették a dolgukat a játékosok láthatóan élvezték, hogy júniusi, száraz felkészülést követően végre jégen lehetnek, duzzadtak az erőtől, tele voltak energiával.

- Az első napra semmi különöset nem terveztünk, csak annyit szerettünk volna, hogy próbálják ki a játékosok a jeget, használják, szokják meg az új felszereléseket. Ezen a héten péntekig minden nap két jeges edzés lesz, délutánonként egymás közti játék szerepel a programban. A hétvége a pihenőé, a kemény munka a következő héten folytatódik, amelynek végén már tornára utazunk Szlovákiába. Ott még talán nem lesz teljes a keretünk, nem gondolom, hogy Banham, vagy éppen Sarauer jégre lépne, de ezek a felkészülési mérkőzések arra is jók, hogy mindenki megmutathatja magát, és meg lehet nézni a különböző összetételű sorokat - mondta Rob Pallin.

Egyelőre még van néhány hiányzója a keretnek, Banham Frank és az új szerzemény Brendan Conolly néhány nappal később érkezik.

Találkoztunk az áprilisban keresztszalagszakadást szenvedő Bartalis Istvánnal is, aki ugyan civilben volt, de kőkeményen végzi a rehabilitációt.

- Ha minden jól megy, novemberben már jégre léphetek - mondta a támadó. - Nagyon várom már ezt a pillanatot, ráadásul azt látom, hogy nagyon jó kis csapatunk lesz.

Egy másik játékosnál is érdeklődtünk hogyléte felől, szerencsére Hetényi Zoltánnal - aki az elmúlt szezont egy súlyos betegség miatt hagyta ki - úgy találkoztunk, hogy szerelésben a konditerem felé tartott a jeges tréninget követően.

Minden rendben! - kiáltott vissza a hálóőr, miközben sietett, hogy le ne késse az edzés kezdetét.

Erdély Csanád is éppen a súlyzók felé indult, a fiatal csatár a tengerentúlra igazolt, de augusztusban még a Volánnal készülhet.

- Kemény hetek várnak ránk, de szükség is van a melóra, én is szeretnék a lehető legjobb állapotban kiutazni Amerikába - így Erdély.

A gyakorlócsarnok egyébként valóságos kis ékszerdoboz lesz, a munkálatok természetesen tartanak, de pár hét múlva már minden a helyén lesz a létesítményben, és a környezetében is.

A lényeg azonban, hogy a jégen már lehet edzeni, bár a minőségre még néhány játékos panaszkodott, de általános vélemény, hogy szuper a sátor, és hogy nagyot lendít majd a fiatalok fejlődésén.

Egyre csak közeledik a szezon, nem sokat kell már aludni fehérváriak első mérkőzéséig.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!