Jégkorong

2015.09.28. 16:58

A kippattanó korongokat is támadnia kell a csapatnak

Székesfehérvár – Az utóbbi három mérkőzésén vereséget szenvedett a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az EBEL-ben, de a kék-fehérek továbbra is bíznak játékuk sikerében.

Ferencz Balázs

Znojmóban és Bécsben szoros csatában maradt alul a Fehérvár AV19, egygólos vereségeket szenvedtek Rob Pallin legényei. Vasárnap este azonban hiába alakított ki megint rengeteg helyzetet a Volán, a listavezető Orli Znojmo 4-1-es sikert aratott.

– Rengeteget lőttünk kapura, emberelőnyben is sikerült helyzeteket kialakítani, de a kipattanókat nem sikerült begyűjteni. A játékosok kitették szívüket-lelküket – értékelt a találkozó után a fehérváriak vezetőedzője, azonban fontos javítanivalóra hívta fel a figyelemet. – Kemény, melós jégkorongozás kell. A szép játék sehova nem vezet.

Kóger Dániel az utóbbi meccseken kiegyensúlyozott, jó formában hokizik, de olykor bosszantják a zebramezes játékvezetők ténykedései.

Kóger Dániel (jobbra) sem tudott túljárni a Znojmo kiváló kapusa, Nechvatal eszén. Fotó: Koppán Viktor

– El kell fogadnunk, hogy nem mindig a mi javunkra fújnak. Az eddigi EBEL-évek során is volt rá példa nem egyszer, hogy nem a magyar csapatot támogatták ítéleteikkel a bírók. Azonban hozzá kell tenni, hogy nekünk is nagyon sok emberelőnyünk volt, ami kihasználatlanul maradt. Ez mindenképpen a mi hibánk. Fontos az, hogy fejben erősek tudjunk maradni. Sokkal rosszabb lenne arról beszélgetni, hogy rosszul játszunk, és még csak helyzeteink sincsenek. Tudjuk: ha ezt a játékot folytatjuk, és kialakítjuk a helyzeteket, előbb utóbb bemennek a korongok. Sokat kell dolgoznunk a támadások befejezésén, és az emberelőnyös játékunkon is javítanunk kell.

Nem egyszerű a fehérváriak helyzete, hiszen meghatározó játékosaik hiányoznak hétről-hétre sérülés miatt. Andrew Sarauer tavaly a liga gólkirálya volt, és Frank Banham is 20 gólig jut szezononként. A decemberben visszatérő Bartalis István, valamint a kiváló védő Aaron Brocklehurst jelenlétével is előrébb lenne a Volán.

– Fontos láncszemek nélkül kell megvívnunk a meccseinket, de nélkülük is meg kellene oldanunk ezeket a mérkőzéseket, mert van annyi karakter a csapatban, hogy három olyan elveszített meccs után, amikor mindig megvolt az esély a győzelemre, bárki ellen kiharcolhatja a sikert az együttes.

A pontokért pedig az előttük álló hétvégén is rettentő keményen kell majd dolgozni. Pénteken a címvédő, azonban gyengén rajtoló Red Bull Salzburg otthonában korcsolyáznak jégre Kógerék, vasárnap pedig a Linzet fogadják.

– Egy szabadnap után kedden kemény, játékos edzésünk lesz, és a hétvégén meccseket szeretnénk nyerni. Nem lesz egyszerű, de Salzburgba is győzni megyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!