Jégkorong

2014.09.22. 19:50

Rajna Miklós idén csak nyert a Fehérvár AV19-el

Három sikerrel és egy vereséggel kezdte az EBEL-szezont a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata. A győztes meccseken Rajna Miklós állt a kapuban, aki vasárnap az Olimpija ellen első kapott gól nélküli mérkőzését tudta le az osztrák bázisú ligában.

Bobory Balázs

- Vannak kötelezettségei a csapat felé első EBEL-ben elért shutoutja után?

- Természetesen, ilyenkor finom falatokat viszünk az öltözőbe - válaszolt Rajna Miklós, a fehérváriak 23 éves válogatott kapusa.

- Pizza lesz, vagy sütemény?

- Utóbbi, már szóltam a nagymamámnak, hogy készüljön, mert segítenie, sütnie kell. Van egy specialitása, amelyet már a korábbi csapataimnál is szerettek a társak, úgyhogy most is ezzel lepem meg a srácokat.

- Van mit ünnepelni, nagyszerűen kezdte a Volán a bajnokságot.

- Igen, úgy érzem nagyon egységes, fegyelmezett, jó csapat a miénk, már csak az a dolgunk, hogy továbbra is így teljesítsünk.

- Kapus szempontból nehéz mérkőzésen van túl, hiszen az Olimpija ellen ritkán kellett védenie, de akkor nagyot.

Rajna Miklóssal a kapuban eddig csak nyert a Fehérvár AV19 csapata ebben a szezonban

- Az első harmadban a szlovénok szinte a kaput sem találták el, aztán a második felvonásban többször is előnyben játszhattak, egyszer kettősben, akkor azért már volt dolgom. Nagyon örülök, hogy sikerült kapott gól nélkül végigcsinálni a mérkőzést. Ebben a társaimnak rendkívül fontos szerepe van, hiszen remekül védekeztek előttem, rengeteg pakk nem is jutott el hozzám, hiszen blokkolták a lövéseket.

- Szóval kialakult az összhang a védelem és a kapus között?

- Azt hiszem tényleg tudunk segíteni egymásnak, legalábbis az elmúlt mérkőzések ezt mutatják. Az egységben rejlik az erőnk.

- Lehet, hogy Rajna Miklóssal a kapuban nem is tud kikapni ebben a szezonban a Volán? Az eddigiek ezt mutatják.

- Ezt azért nem merném kijelenteni, de annak mindenképpen örülök, hogy jó sorozatban vagyok, sőt, nem csak az eddigi bajnokikon, hanem a felkészülési meccseken is csak nyertünk, ha én védtem.

- Mire lehet képes ez a csapat? A rájátszás elérése nagyon is reális célkitűzésnek tűnik.

- Ha így folytatjuk, esetleg még javulunk is, akkor bármire. Nem szabad nagyon előre tekintenünk, mindig csak a közvetlenül előttünk álló feladatra szabad koncentrálnunk.

- Mikor eszik meg a beígért sütit?

- Úgy tervezem, hogy a vasárnapi, Salzburg elleni összecsapás után rakom le az asztalra a tálcát.

- Reméli, hogy egy esetleges győzelem után még édesebb lesz a tészta?

- Mint mondtam, mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, mi pedig pénteken még Grazba megyünk. Persze nem lenne rossz két sikerrel zárni a hetet.

Az EBEL 3. játéknapjának eredményei: Red Bull Salzburg -Moser Medical Graz 99ers 6-4, Dornbirner EC- Vienna Capitals
0-3, Villach SV HC TWK Innsbruck 5-1, HDD Telemach Olimpija Ljubljana- HC Orli Znojmo 2-5, Klagenfurt AC- Fehérvár AV19 3-6, Liwwest Black Wings Linz -HC Bozen Südtirol 5-2.

A 4. játéknap eredményei: Znojmo- HC Bozen 2-3, Red Bull Salzburg- Dornbirner EC 5-1, HC TWK Innsbruck- Vienna Capitals 2-3, Fehérvár AV19 -Olimpija Ljubljana 4-0, Villach SV- Graz 99ers 1-3.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!