Jégkorong

2015.09.28. 18:24

A Voláné a rangadó: Végig a Fehérvár AV 19 dominált a párharcban

Dunaújváros – A MOL Liga 7. fordulójában a Fehérvár AV 19 magabiztos játékkal nyerte az újvárosi megyei rangadót.

Káldor András

A vendéglátók is valahogy úgy voltak, mint bő egy hete a Fehérvár AV 19. Még nem sikerült hazai jégen a rendes játékidőben nyerniük, ám ezúttal erre készültek az Acélbikák. Más lapra tartozik, hogy ehhez a Fehérvár AV 19-nek is volt néhány szava, már csak azért is, mivel az előző fordulóban a Ferencváros ellen 3-0-ra nyertek, és ez ösztönzőleg hatott a gárdára. – Nagyon fiatalok vagyunk, 10-12 játékosunknak még szoknia kell a ligát! – hangsúlyozta a meccs előtt Énekes Lajos a Volán másodedzője.

Ha nem is az osztrák ligában tapasztalható sebességgel, de nagy lendülettel kezdett mindkét csapat. Az első tíz percben akadtak lehetőségek, de ezeket fegyelmezett védekezéssel ártalmatlanították a bekkek, valamint a hazai oldalon Breton Lindoff, míg a Fehérvárban Alex Scola.

Támadásban a fehérvári Mitchell Holmberg és Preston Shupe (mindkettő fehérben) Fotó: Zsedrovits Enikő

A 14. percben aztán hatalmas bravúrt láthattunk Lindofftól, amikor Reisz Áron lövését fogta, jóformán a térdén pörögve – sokak szerint az év védését mutatta be. Alig telt el azonban egy perc Hamvai Szilárd kapuvasa után a kipattanót Devon Krogh már nem hibázta el. 0-1.

Ebben a periódusban jól védekezte le már a hazai akciókat a kék vonalnál a Volán, állandó nyomás alatt tartva ezzel a hazai kaput. Meglehetősen nagy volt a lövési arány az első harmadban, 14-12-re ebben is jobbnak bizonyult a vendégcsapat. Majd a folytatásban emberelőnybe került a Volán, de alig több mint egy perc alatt ki is használták a 25. percben, Krogh lövése pattant ki Lindoff mammutjáról, Reisz, pedig jókor volt jó helyen, és a kapus fölött a hálóba emelt. 0-2. Sokkal többet próbálkoztak Tyler Dietrich tanítványai, Lindoffnak jóformán alig volt szusszanásnyi ideje, záporoztak a lövések a ketrecére, a túloldalon viszont nagyon nem ment az újvárosiak első sorának, és ez nagyban meghatározta a csapat teljesítményét. A találkozó közepén Tóth Gergőt kiállították, ekkor számtalan lehetőségük volt az Acélbikáknak, de nem tudtak élni vele, annak ellenére, hogy ebben a műfajban a liga egyik legjobbjai.

A harmad második felében ettől függetlenül közel jártak ahhoz, hogy szépítsenek, de nem tudtak Scola eszén túl járni. Góllal nyitott a Volán a harmadik játékrészben, Mitchell Holmberg nagy lövése megpattant Léránt René arcán, száján, és bevágódott a kapuba. 0-3. Majd Brance Orban gyönyörű keresztpasszára érkezett menetrendszerűen Reisz, és jobbról vette be Lindoff kapuját. 0-4. A becsületgólt is nagy nehezen bekotorta az Újváros, Borbás Gergely korcsolyájáról pattant be a pakk, 1-4. A végén még Azari Zsolt betalált ugyan, de ezt nem adták meg a játékvezetők, mert előtte szerintük már a kapus birtokolta a korongot.

Dunaújvárosi Acélbikák-Fehérvár AV 19 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Dunaújváros, 600 néző, V: Nagy A., Kincses, Abonyi, VácziAcélbikák: LINDOFF – Lencsés, Hruby, Azari, Odnoga, McCann – MÁTYÁSY, Rasulov, Borbás 1, Busbacher, Peterdi – Léránt, Dörök, Sijka (1), Németh P., Magosi E. – Nagy M., Szepessy B., Szepessy M. Vezetőedző: Lee Gilbert

Fehérvár:SCOLA – Vokla, KROGH 1 (1), BODO (2), REISZ 2 (1), ORBAN B. (2) – Hegyi Á. Z., Reiter A., Pillók (1), Shupe, HOLMBERG 1 – Arany, Korbuly, Hamvai, Kocsis, Tóth G. – Pados, Lengyel, Varga B., Mazzag, Reiter R. Vezetőedző: Tyler Dietrich

Kiállítások: 4 perc illetve 6 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!