Jégkorong

2015.09.03. 14:09

A hetedik Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát rendezik a hétvégén

Székesfehérvár - Nehéz hétvége előtt áll a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. A kék-fehérek hagyományos tornájukkal emlékeznek legendás játékosukra, Ifj. Ocskay Gáborra.

Ferencz Balázs

Még mindig fájdalmas valahogy. Pedig már hét éve, hogy nem tüzeli a társakat a jégrelépés előtt. 2009-ben fájdalmasan fiatalon hunyt el Ifj. Ocskay Gábor, a pályán klasszisa, azon kívül ikonja volt a fehérvári, de az egyetemes magyar jégkorongsportnak is. Játéktudása kiemelkedő volt, alázata, küzdeni akarása pedig a csapat betonoszilárd oszlopává formálta.

Hét éve hagyomány Fehérváron, hogy a bajnoki rajt előtt egy héttel felkészülési torna keretében emlékezik a jégkorong-társadalom Kiscsicsóra. Szombaton és vasárnap sem marad meccs nélkül az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, az EBEL-ben szereplő Graz és Olimpija Ljubljana mellett a szlovák Extraligás Skalica látogat Fehérvárra.

- Olyan emberre emlékezünk, aki nem csak a magyar jégkorongért, hanem a város közösségéért is nagyon sokat tett. Emlékezni közös felelősségünk, s ezt meg is teszi Fehérvár és a hoki közössége - fogalmazott az Emléktornát felvezető sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, majd hozzátette: Azt szeretnénk, hogy a következő évtizedekben ne legyen olyan fiatal, aki ne tudná, hogy hova lép be, és ne adózzon Gábor emlékének. A példaképjelleget egy szoborral szeretnénk felmutatni.

Fekti István, az Akadémia igazgatója bemutatta a tornagyőztesnek járó porcelántálat is
Fotó: Molnár Artúr

A 34 évesen elhunyt jégkorongozóról Nagy Benedek szobrászművész által készített alkotást szombaton 18 órakor avatják a Jégcsarnok előtt.

A Jégkorong Akadémia vezetője, Fekti István szerint nem változott az Emléktona mezőnyének minősége.

Nehéz időszakban van a torna, hiszen több bajnokságban már elindultak a küzdelmek. Jövőre mégis szeretnék színesíteni a palettát. A felkészülés ezen időszakában izgalmas és felfokozott várakozással teli hétvége várható. Miután a Volán nem címvédőként fogadja riválisait, bizonyítási vágy él a csapatban, vissza akarnak vágni az Olimpijától a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért - mondta Fekti István, aki arról is beszámolt, hogy az együttes korábbi csapatkapitányát, Tokaji Viktort a szombati mérkőzés előtt búcsúztatja a szakosztály.

A vezetőedző. Rob Pallin kiemelte, hogy fontos cél volt, hogy olyan játékosok csatlakozzanak a csapathoz, akik keménységgel, technikával járulnak hozzá az együttes teljesítményéhez.

- Ilyen játékosokat sikerült igazolni. Martinelli ellen például nagyon nehéz játszani. Nagy feladat, hogy a csapat egyszerre, egy szívként tudjon dobogni. A játék nem változik, de több keménységet várok. Connolly, Blackwater, Martinelli ezt hozhatják, és ez lehet a siker kulcsa - vélekedett Rob Pallin.

A fehérváriak kapusa, Hetényi Zoltán kijelentette, Gábor emléke miatt is meg kell nyernie a csapatnak a tornát. Légy alázatos! - Ifj. Ocskay Gábor szavainak minden korban van aktualitásuk. Most is.

szept. 5., szombat

15.30: HK36 HANT Skalica -Moser Medical Graz 99ers

18.00: Szoboravató

19.00: Fehérvár AV19- HDD Telemach Olimpija.

szept. 6., vasárnap

15.00: az első nap vesztesei

18.00: az első nap győztesei

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!