Jégkorong

2016.04.29. 19:32

Dicséretes vereség a jégen - A harmadik harmadban fordított csak a kazah válogatott

A Hokimaraton negyedik mérkőzésén Kazahsztán ellen lépett jégre a magyar jégkorong válogatott a Tüskecsarnokban.

Szupkai Gábor

A keddi kerethirdetésig már nincs sok hátra, és a jégkorong szurkolóknak is közeledik a karácsony, azaz az oroszországi elit világbajnokság, de előtte ugye még le kell „futni” a Hokimaratont. Ahol most érkeztünk el a falhoz, amikor elfogy a futó energiája. A magyar jégkorong válogatottnak ez a falat most a kazah csapat képviselte, amely szintén a jövő héten kezdődő világversenyre készül. A bő keretükben nagyjából 5000 KHL-mérkőzést tudnak felmutatni a keret tagjai, a három friss tengerentúli honosításuk pedig újabb nagyjából 700 NHL-meccset is betesz a közösbe.

Ennek megfelelően rögtön első emberelőnyüket ki is használták a vendégek, négy és fél perc után Yevgeniy Rymarev vette be Rajna Miklós kapuját. 0-1. Erre nagyon gyorsan válaszoltak a mieink, egy perc sem kellett, Frank Banham a kapu mögül középre passzolt, Galló Vilmos pedig Vitaliy Kolesnik mamutjai között kézbesítette a keménygumiból készült kis csomagot a kapuba. 1-1. Az ismét teltházas Tüskecsarnok lelátóján szurkolók örömmel tapasztalhatták, hogy egyáltalán nem látszik különbség a két csapat között. Felpörögtek a mieink, ez pedig a második emberelőnyünk után számszerűleg is megmutatkozott, Frank Banham kapáslövése után a korong a jobb felső sarokban végezte be küldetését. 2-1. Ezzel az igencsak szemet gyönyörködtető állással mehettünk az első szünetre.

A pihenő után továbbra is tartottuk a lépést az kazah csapattal, többször is komoly izgalom alakult ki Kolesnik ketrece előtt. A Hokimaraton eddigi mérkőzéseihez hasonlóan a harmad közepén kapust cseréltünk, és Bálizs Bence folytatta a Rajna által megkezdett munkát. A második húsz perc végéig tökéletesen, továbbra is vezettünk.

A záróharmad közepéig veszélyesebben játszottunk de nem akart összejönni a harmadik gól, bezzeg a túloldalon Nigel Dawes túljárt Bálizs eszén. 2-2. Sőt két és fél perccel a végső dudaszó előtt Brendon Bochenski is betalált, fordított Kazahsztán. 2-3. Jól játszottunk, nincs mit szégyellni ezen a vereségen.

A mieink szombaton este Oroszország B válogatottjával zárják a Hokimaratont, kedden Rich Chernomaz kihirdeti az utazó keretet, és onnan már csak néhányat kell aludni a világbajnokságig.

Magyarország–Kazahsztán 2-3 (2-1, 0-0, 0-2)

Tüskecsarnok, 2600 néző

Vezette: Gebei, Haszonits (Soltész, Pálkövi)

Magyarország: Rajna (Bálizs) – Sagert, Dudas, Sarauer, Kóger (1), Sofron (1) – Wehrs, Garát, Sebők (1), Galló 1, Banham 1 (1) – Szirányi, Mestyán, Nagy G., Könczei, Bartalis – Vas M., Stipsicz, Erdély, Benk, Terbócs – Nagy K. Vezetőedző: Rich Chernomaz

Kazahsztán:  Kolesnik – Triasunov (1), Semyonov, Dawes 1 (1), Bochenski 1 (1), Boyd – Savchenko, Lipin (1), Starchenko, Rymarev 1, Ivanov – Korabeinikov, Lakiza, Khudyakov, Pushkarev, Shin – Ibraibekov, Ryspayev, Grents, Markelov, Panshin – Lobanov. Vezetőedző:

Andrej Nazarov

Kiállítások: 20 perc (10 perc fegyelmi), illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!