Jégkorong

2015.09.29. 19:24

Dunaújváros bevétele után a listavezető MAC is behódolt a Fehérvárnak

Budapest – Hogy játszhat két újonc rangadót? Nagyon egyszerű! Ugyan a MOL Ligában ez az első találkozása a két klubnak, de a korosztályos vonalon a legnagyobb presztízscsata fűződik a nevükhöz.

Szupkai Gábor

A MAC néhány játékosa könnyed bemelegítést tartott háromnegyed órával a kezdés előtt, ami vidám futást jelentett Budapest új jégkorong palotája körül. Ekkor még mosolyogva rótták a métereket, de kezdésre már valamivel marconább volt az ábrázatuk. Az eddig hazai pályán makulátlan mérlegük azt bizonyítja, eddig működik a lélektani hadviselés is. A két csapat között tíz pont volt a különbség a mérkőzés előtt, a Volán játékosai mindenképpen ennek csökkentésében gondolkodtak. Az első próbálkozást a hazaiak jegyezték Klempa révén, ám a mérkőzés második kapura tartó kísérlete után már a fehérváriak örülhettek, méghozzá nagyon. Orban kapura tartó lövésébe Krogh ért bele és a MAC kapusa, Bálizs bal válla fölött a korong már a hálóban is volt, 0-1. Így sikerült korán felbosszantani a hazaiakat, akik komoly tempót diktáltak, de csak kapuvasig jutottak. Igazi idegeskedésre csak akkor került sor mikor először emberelőnybe kerültek, de a Volán védői rengeteg lövést blokkoltak. A második lehetőséget viszont már nem vesztegette el a MAC, Tokaji passzát Quinn majdnem a kékvonalról küldte sugárhajtással Kalnins háta mögé a kapuba, 1-1.

Preston Shupe (balra) most nem talált be a MAC ketrecébe, de harcos játéka is kellett a sikerhez. Fotó: Kricskovics Antal

A második játékrészt emberelőnyben kezdte a Volán, és egy újabb hazai büntetésnek köszönhetően kettős előnyben is játszhattak a fehérváriak, de sajnos veszély nem lett belőle. Ebben a szakaszban partner volt a fehérvári gárda, Reisz és Bodo sok gondot okozott a MAC védőknek, Szabó-Pál Krisztián pedig ismét megmutatta miért számítanak rá a nagyok között. Kemény ütközések közepette csordogált a játék, egy összecsapás után a hazaiak védője még a cserepad ajtaját is kinyitotta. Majd jött az újabb hideg zuhany a vendéglátóknak. Kocsis ugrott ki Holmberg átadása után, egy csellel egy védőt is megbolondított, végül pedig Bálizs hóna alatt újra megénekeltette a népes vendégtábort, 1-2. Öt perccel a harmad vége előtt egy vendéghelyzet után kontrázhatott a MAC, és megtáncoltatták az Alba kapusát. Kalnins suhant ide-oda a kapujában, de egy bravúr, majd egy felső vas után a triplázásból végül Hayes megtalálta a helyet ahol a korong elfér, 2-2. Ismét létszámfölényben vághatott neki a harmadik húsz percnek a Volán, és harmadszor is a fehérváriak szereztek vezetést. Ezúttal Tóth Gergő járt túl Bálizs eszén, Szabó Krisztián kapu elé belőtt átadását követően, 2-3. A harmad második felében hősiesen védekezett a Volán, a védők mindenbe belevetődtek, egy alkalommal Reiter sisakjának a plexijén csattant a sistergős löket. Két perccel a vége előtt időkérés után még a kapust is lehozták, de ebből is a vendégek profitáltak, Brance Orban lőtte meg a mindent eldöntő negyedik fehérvári találatot, 2-4.

MAC Budapest–Fehérvár AV19 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Tüskecsarnok, 600 néző, V: Druga, Beniac.

MAC: Bálizs – Tokaji (1), Olson, HAYES 1, KLEMPA (1), McDonald (1) – Quinn 1, Silló, Stipsicz, Saarenpaa, NAGY K. – Szappanos, Mestyán, Roczanov, Pozsgai, Németh A. – Nagy P., Horváth D., Terbócs, Tóth R., Schmál. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Fehérvár: KALNINS – Vokla, Krogh 1, BODO (1), REISZ (1), Orban B. 1 (1) – Hegyi Á. Z., REITER A., SZABÓ P. K. (1), Shupe, Holmberg (1) – Arany, Korbuly, Hamvai, Kocsis 1, Tóth G. 1 – Pados, Pillók, Varga B., Mazzag, Reiter R. Vezetőedző: Tyler Dietrich

Kiállítások: 10 perc illetve 14 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!