Jégkorong

2016.07.12. 18:55

ECHL-bajnok védőt igazolt a Fehérvár

A Fehérvár AV19 EBEL-ben érdekelt jégkorong csapata a tengerentúlról erősítette meg keretét.

Ferencz Balázs

A védelem egyik alappillére lehet a 26 éves amerikai védő, David Makowski. A 185 centiméter magas, 93 kilogramm súlyú David Makowski az Allen Americans csapatából érkezik a Fehérvárra. Az ECHL-ben legtöbb pontot szerző védő (54 mérkőzés, 17 gól, 21 gólpassz) csapatával Kelly Cupot nyert az előző szezonban. Makowski junior éveit az egyik legjobb amerikai juniorligában, az NAHL-ben töltötte, majd 2008-ban az USHL-be került, ahol a Green Bay Gamblers csapatában eltöltött két szezon alatt egyszer az év védőjének választották, valamint a liga all-star csapatába is bekerült. A védő egyetemi évei alatt az NCAA-ben, a Denveri Egyetem csapatában játszott négy szezonon keresztül, majd rögtön az AHL-be került, ahol 7 mérkőzésen pályára is lépett a Hamilton Bulldogs csapatában a 2014/2015-ös szezonban. Még szezon közben került az ECHL-ben érdekelt Wheeling Nailershez, ahol 51 mérkőzésen 22 ponttal zárt. A 2015/2016-os szezont is az ECHL-ben töltötte, az Allen Americans színeiben pedig bajnokságot nyert. - Nehéz döntés volt elhagyni a csapatomat, mivel Európában játszani mindig komoly döntés. A pályafutásom során mindig is szerettem olimpiai méretű pályán játszani mert a játék inkább a technikáról és a sebességről szól, amik véleményem szerint az erősségeim - mondta Makowski, akitől a keménység sem áll távol.

- Olyan védőnek tartom magam, aki a védekező és a támadó harmadban is megállja a helyét. Legjobban mégis a védekező zónában érzem magam, sikerrel állítok meg támadásokat és minél előbb támadást indítok. Ha a helyzet úgy adódik, kiveszem a részem a támadásból is, ebben segít az, hogy jó lövőnek tartom magam és sokat passzolok. A legjobban a gyors és technikás játékot élvezem. Az EBEL-ről nem sokat tudott Makowski, de a Volánról már hallott. - Nem túl sokat tudok a ligáról, de megnéztem pár videót és úgy érzem, jól bele fogok illeni a liga stílusába, hiszen sok gól születik és gyors támadásokat vezetnek a csapatok. Jeff LoVecchio, az egyik barátom már játszott Székesfehérváron pár évvel ezelőtt, és nagyon szeretett ott lenni. Úgy gondolom, olyan csapatunk lesz, ami a lehető legjobban kiszolgálja a szurkolókat és minden mérkőzésen győzelemre törekszik. A cél elsősorban a playoff, majd a lehető legjobb eredmény elérése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!