Jégkorong

2015.09.20. 17:43

Fehérvár AV19: elmaradt a bravúr, a Jegesmedvék nyertek

Székesfehérvár - A MOL Liga 5. fordulójában a címvédő DVTK-Jegesmedvék alakulatát fogadta a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Nem indult kifejezetten jól a MOL Ligába három év kihagyás után visszatérő Fehérvár AV19 szezonja. A Tyler Dietrich és Énekes Lajos által dirigált egylet egy hosszabbításban kiharcolt Csíkszereda elleni sikerrel rajtolt az EBEL melletti második frontvonalon, az azt követő három összecsapáson azonban csak egy pontot halásztak a fehérvári legények. Igaz, azt az egyet éppen Miskolcon, a DVTK-Jegesmedvék otthonában gyűjtötték, így joggal reménykedhettek a kék-fehérek, hogy az 5. fordulóbeli derbin is lesz keresnivalójuk.

Preston Shupe (kék 64) most is gólt szerzett, de a fehérváriak pont nélkül maradtak

Nem is kezdtek rosszul a Tizenkilencesek , a 3. percben Brance Orban zengette meg a kapuvasat. Ráadásul a találkozó első periódusában kétszer is emberelőnyben hokizhatott a kisvolán, de nem sikerült betalálni. A Jegesmedvék aztán fokozatosan átvették az irányítást, és főként a létszámfölényes helyzetekkel sáfárkodtak jól. Tóth Gergőt küldték ki a bírók 2+2 percre, s a 13. percben egy kapu előtti kavarodás után Somogyi Kalvins-kapus válla fölött emelt fordulásból a sarokba, 0-1. Mindössze 29 másodperc telt el, és újra bevette a fehérvári kaput a DVTK, az ősdunaújvárosi, de már Miskolcon hokizó Galanisz Nikandrosz növelte a vendégek előnyét. Ezzel még nem volt vége, a harmad vége előtt egy kettős emberelőnyt is bedarált DVTK, Sagert góljával már 0-3 volt az állás.

A középső játékrészre egy egészen más felfogásban játszó fehérvári csapat korizott a jégre. Kalvinst Scola váltotta a ketrec előtt, s máris magabiztos védésekkel jelentkezett, miközben elől egyre agresszívabb támadójátékkal rukkoltak elő a társak. A 28. percben két vendégjátékos csücsült a büntetőpadon, s onnan lesték, ahogy Preston Shupe szépít, 1-3. Sőt, a harmad utolsó percében visszatért a meccsbe a Volán, Brance Orban távolról tüzelt a miskolci kapuba, 2-3. A záró periódusban szikrázó összecsapásokkal próbáltak felülkerekedni a másikon a felek, s a kapuk is közel egyformán forogtak veszélyben. A hazaiak elszántan küzdöttek az egyenlítésért, s a mérkőzés vége felé már már arra készültek, hogy kapusukat lekapva rohamoznak, de a DVTK a vége előtt 52 másodperccel rövidre zárta a történetet. Tóth Adrián góljával 4-2-re nyertek a Jegesmedvék.

FehérvárAV19 DVTK-Jegesmedvék 2-4 (0-3, 2-0, 0-1) Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 300 néző

Vezette: Babic, Wolf (Muzsik, Pálkövi)

FAV19: Kalnins (Scola) Krogh (1), Arany, Szabó P. K., Holmberg (1), Shupe 1(2xee) Hegyi Á., Lengyel, Orban 1(ee), Kocsis, Bodó Korbuly, Reiter, Tóth G., Pillók, Reisz Pados, Vokla, Mazzag, Varga. V.edző: Tyler Dietrich.

DVTK: Kiss B. Sagert 1 (2xee), Vojtkó, Hajós (2), Tóth A. 1 (1), Dansereau, Gőz, Dudas, Booras (1), Galanisz 1(ee) (1), Somogyi 1(ee) Laczkó, Leppanen, Pavuk, Miskolci, Cseter Győrfi, Popovics, Szilágyi, Láda B., Ritó. Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 10 illetve 16 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!