Jégkorong

2016.02.05. 21:14

Fehérvár AV19: elszállt az esély a playoff-ra

Székesfehérvár - A legutolsó szalmaszálba kapaszkodva szétlövésre kényszerült a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az Innsbruck ellen.

Ferencz Balázs

- Az Innsbruck meglepett minket a keménységével és az okos játékával. Mindannyiunknak tanulnunk kell abból a mérkőzésből - fogalazott a keddi, innsbrucki vereségre utalva Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. - Úgy gondolom, képesek vagyunk jobb játékra, de ahhoz, hogy győzzünk, fel kell vennünk a kesztyűt és nagy szívvel kell jégkorongoznunk péntek este.

Valami végtelen nyugalom uralkodott a csarnokban az EBEL középszakaszának hetedik meccse előtt. Mivel a fehérváriak már csak a matekban bízhatnak a rájátszás kérdésében, nem volt különösebben nagy teher szurkolón és játékoson az Innsbruck vendégjátéka előtt. Mégis agresszívan kezdett a Volán, de hamar szembesülnie kellett az utóbbi idők problémájával: a gyors bekapott góllal. A 2. perc elején Valdix indította a vendégakciót a saját kapujától, s a fehérvári kékvonalnál ő kapta vissza a korongot, három védekező fehérvári sem találta az irányt, Valdix pedig Hetényi mellett a kapu közepébe helyezett, 0-1. Nem vetett gátat a gól a fehérváriak lendületén, a 7. percben már egál volt az állás. Brance Orban szerzet korongot a hazai harmadhatárnál, megiramodott, és Chiodo előtt a jobb felsőbe emelt, 1-1. Játszhatták kemény játékukat a Cápák, a lelátóról érkező Rigó fütyüljél! felkiáltás sem hatotta meg a sokadik kemény belépő felett szemet hunyó játékvezetőket. Pörgött a játék, előbb Sikorcin kerülte meg a ketrecet, lövését azonban védte Chiodo, majd a 14. percben Ulmer lövése átperdült Hetényin, de a visszanyúló kapus még a gólvonalról kikanalazta a korongot. A harmad vége felé a fiatal Sárpátki kapott vastapsot, amikor Schaus-szal vívott ökölpárbajt.

Hamarosan három innsbrucki csücsült a büntetőpadon, s a kettős emberelőnyt gólra váltotta a Fehérvár. Banham lövése lecsorgott a kapusról, Bartalis oldalra tette a pakkot, amit Nagy Gergő lőtt a hálóba, 2-1. S ezzel még nem volt vége a harmadnak. Néhány másodperccel később Bartalis cikázott a védők között, elengedett egy lövést tíz méterről, s Chiodo nem tudott hárítani, 3-1.

Felszabadultan játszott a Volán, de kihasználatlanul hagyott egy emberfórt, majd Szirányi fegyelmezetlensége miatt létszámhátrányba került. Nem volt veszélyes előnyben a tiroli gárda, majd megint a kék-fehérek tesztelhették speciális játékukat, nem sok sikerrel. 5 perc 49 másodperccel a harmad vége előtt Martinelli bottal lökött kiküldték, a fórból pedig rettentő hamar betalált az Innsbruck, Schuller távoli lökettel zárkóztatta fel az osztrákokat, 3-2. A játékrész hátralevő perceiben főként Chiodo kapusnak akadt dolga.

A harmadik periódus elején Martinellit küldték ki a bírók könnyű síppal, de az osztrákok ebből a létszámfölényes helyzetből épkézláb lövést sem tudtak megereszteni. Azonban a Volán támadásai egyre pontatlanabbá váltak, s ezt a 48. percben büntette az Innsbruck. Gyors korcsolyázással ugrasztották szét a vendégek a fehérvári védelmet, s Hunter Bishop egyenlített, 3-3. Järvenpää mester bátran variálta a sorokat az utolsó percekben is, de nem vitt új színt a csapat játékába. A rendes játékidőben már nem született több gól, így jöhetett a hétperces hosszabbítás. A Fehérvárnak voltak nagyobb helyzetei, de Manavianék nem tudtak túljárni Chiodo eszén.

A szétlövésben Banham és Nagy Gergő sem talált be, Bishop azonban igen, amire Sarauer válaszolt. A mindent eldöntő büntetőgólt Bishop szerezte, s az Innsbruck elvitte a két pontot. A Fehérvár AV19 az 5. helyre szorult.

Fehérvár AV19-HC TWK Innsbruck Die Haie 3-4 (3-1, 0-1, 0-1, 0-0, 0-1) büntetőkkel

Székesfehérvár, 2916 néző, vezette: Piragic, Siegel (Loicht, Zgonc)

Fehérvár AV19: Hetényi - Szaller, Reiter A., Kóger, Sarauer, Banham (1) - Brocklehurst, Martinelli, Kovács Cs., Bartalis 1(ee) (1), Sikorcin - Wehrs (1), Manavian, Nagy G. 1(2xee), Francis, Bodo - Szirányi, Vincze, B. Orban 1, Benk, Sárpátki. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Innsbruck: Chiodo - Liffiton, Schaus (1), Bishop 2, Spurgeon, Lammers (1) - Ross (2), Saringer, Schennach, Valdix 1 (1), Ulmer - Pedevilla, Vanballegooie, Schramm, Hahn, Mössmer - Ebner, Hanschitz, Hörtnagl, Schuller 1(ee), Frischmann. Vezetőedző: Pierre Beaulieu.

Kiállítások: 15 illetve 19 perc



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!