Jégkorong

2014.04.18. 17:55

Vasárnap kezdődik a Divízió I/A-s világbajnokság

A finomhangolást végzi Dél-Koreában a Divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság előtt a magyar válogatott. A mieink vasárnap, magyar idő szerint 12.30-kor a házigazdák ellen kezdik a hatcsapatos viadalt.

Bobory Balázs

Azari Zsoltnak (balra) ez lesz az első világbajnoksága, talán Ázsia neki is szerencsét hoz...  (Fotó: Kricskovics Antal)

A csütörtöki tréningek még kőkemények voltak, de pénteken már kevesebb terhelést kapott a csapat Szöulban. Frissülni, gyorsulni kell, a vb már itt van a válogatott nyakán, ráadásul kezdésként az a Dél-Korea vár a piros-fehér-zöldekre, amely házigazdaként egészen biztosan őrületesen motivált lesz, nem mellesleg egy éve a budapesti vb-n megtréfálta Rich Chernomaz együttesét.

Na ilyen meglepetésekből most nem kérünk, olyan erős a mezőny, hogy a már a nyitómérkőzés eredményén rengeteg múlhat. Ha sikerül a magyar csapatnak nyerni, akkor nyugodtabban folytathatja a vb-t, ám egy botlás esetén nehéz napok jöhetnek...

Az mindenképpen örömteli, hogy pénteken Vas Márton, a német harmadosztályú Franfurt rutinos játékosa is a válogatott után indulhatott Dél-Koreába, mivel együttesével sikerült kiharcolnia a feljutást, és így már nem kell a szezon hátralévő részét klubjánál töltenie. Vas Márton hatalmas segítség lehet a védelemben, hiszen korábbi támadóként remekül ért a támadásépítéshez, no meg persze védekezőmunkája is elsőrangúnak mondható.

Az biztos: minden idők legerősebb Divízió I/A-s világbajnoksága következik, nem túlzás, hogy öt együttes is nyíltan, vagy éppen titkon a feljutásban reménykedik, de a kiesés elkerüléséért is öldöklő harc lesz. Bízzunk benne, hogy a magyar csapatnak inkább azon kell majd gondolkodnia, hogyan szerezhet érmet lehetőleg minél fényesebbet Gojangban.

A világbajnokság menetrendje

Vasárnap, magyar idő szerint 5.30: Ukrajna -Ausztria. 9 óra: Szlovénia -Japán. 12.30: Dél-Korea- Magyarország.

Hétfő, 5.30: Ausztria- Japán. 9 óra: Magyarország -Ukrajna. 12.30: Dél-Korea- Szlovénia.

Szerda, 5.30: Szlovénia -Magyarország. 9 óra: Ukrajna -Japán. 12.30: Dél-Korea- Ausztria.

Csütörtök, 5.30: Szlovénia -Ukrajna. 9 óra: Magyarország -Ausztria. 12.30: Dél-Korea- Japán.

Szombat, 5.30: Magyarország -Japán. 9 óra: Ausztria -Szlovénia. 12.30: Dél-Korea -Ukrajna.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!