Jégkorong

2014.12.18. 18:25

Feljutottak a kazahok

Az U20-as Divízió I/B-s jégkorong világbajnokság negyedik körében a magyar válogatott szoros csatában ugyan, de 3-1-es vereséget szenvedett a hibátlan Kazahsztántól.

Ferencz Balázs

Volt mit csinosítani az eddigi VB-mérlegen, hiszen Rich Chernomaz alakulata három nyerhető mérkőzésen három pontot gyűjtött, és a magyar U20-as csapat (Kornakker Stipsicz, Láday, Erdély, Kocsis, Vincze Szaller, Dzabó K., Szabó D., Keresztúry, Galló Vokla, Reisz, Terbócs, Hamvai, Tóth R. Garát, Hruby, Mazzag.) sokkal összeszedettebb játékkal rukkolt elő a meccseit magabiztosan nyerő Kazahsztán ellen. Mégis a több KHL-ben szereplő hokist is felvonultató kazahok szereztek vezetést az első harmad legvégén, a sokadik emberelőnyüket Mikhailisz váltotta gólra. A középső felvonást emberfórban kezdte a magyar együttes, és az első hazai előnyből a fehérvári Szabó Dániel talált a kapuba a 23. percben. A kiegyenlített, azonban sok magyar büntetéssel tarkított periódus után az utolsó 20 percben egyértelmű fölényben játszott a kazah válogatott. Előbb Kinstler használta ki, hogy újabb magyar játékos csücsül a büntetőpadon, majd a találkozó utolsó percében Sesztakov állította be a 3-1-es végeredményt. Győzelmével Kazahsztán feljutott a magasabb osztályba, Erdély Csanádéknak azonban a bennmaradásért mindenképpen nyerniük kell szombaton, a Japán válogatott elleni zárómérkőzésen.

 

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!