Jégkorong

2015.02.24. 20:51

Hatékonyabb emberelőnyös játékával nyert a Linz

Linz – Az Erste Bank Eishockey Liga középszakaszának hetedik fordulójában a felsőház második helyén álló EHC Liwest Linz otthonában vendégeskedett a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Ferencz Balázs

A Vienna Capitals ellen szerzett négy pont a felsőházi tabella 4. helyére repítette a Fehérvári Ördögöket, így igazi rangadóvá avanzsálódott a linzi fellépés. Törhette a fejét a találkozó előtt Rob Pallin vezetőedző, mert Szirányi Bence ugyan felépült sérüléséből. és vállalta a játékot, azonban a továbbra is maródi Marino–Boivin kettős mellé csatlakozott Frank Banham is. A liga jelenlegi legeredményesebb csatára, Andrew Sarauer, valamint Kóger Dániel mellé a fiatal, ám meggyőző játékkal formálódó Vincze Péter került a rutinos Banham helyére.

Sokáig vért izzadtak a csapatok Linzben, az osztrákok jobb emberelőnyös játéka döntött. Fotó: Molnár Artúr

Nem kezdtek megilletődötten a Rajna – Orbán, Tokaji, Benk, Sikorcin, Magosi – Ejdepalm, Varga, Kovács Cs., Bartalis, Sárpátki – Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Vincze – Reiter, Hetényi P., Németh A., Nemes, Erdély alkotta fehérváriak, ráadásul a 12. perc végén egy emberelőny formájában esélyt is kaptak a gólszerzésre, azonban az EBEL egyéni ponttáblázatán Sarauert közvetlenül követő Kozek úgy térhetett vissza a jégre a büntetőpadról, hogy továbbra is gól nélkül gyűrték egymást a csapatok. Lövöldözős kedvükben voltak a felek, és a kaput eltaláló lövések terén a hazaiak játszottak aktívabban, Rajna Miklósnak 11 alkalommal kellett védeni az első húsz percben, míg a fehérvári társak nyolcszor tesztelték Ouzas-t.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a második periódus is. A játékvezetők nem fújták meg a hazai pályát, sőt, rögtön a harmad elején a Volán hokizhatott fórban, de a fehérváriak nem tudták gólra váltani a létszámfölényt. Jól védekeztek Varga Arnoldék, az Ouzas – Murphy, MacDonald, Lebler, Moran, Ulmer – Dorion, Piche, Kozek, Hisey, Oulette – Miterdorfer, Fechtig, Spannring, Lukas, Iberer – Mayrhauser, Kirchschläger, Macierzynski, Gaffal, Pirmann összetételű Linz nem igazán talált fogást a kék-fehéreken. A játékrész második felében az utóbbi két meccsüket elbukó osztrákok vezettek veszélyesebb támadásokat, de a hálók továbbra is érintetlenek maradtak.

Nem indult jól a záró harmad. A 43. percig bírta kiállítás nélkül a Volán, Sárpátkit küldték ki, és a találkozó első linzi emberelőnyét könyörtelenül kihasználták a hazaiak. A 44. percben Kozek bombázott a bal felsőbe, 1-0. A linzi gól után sikerült kivédekezni egy hátrányt, majd aztán fórba került az Alba Volán, de még felállni sem sikerült a támadóharmadban. Peregtek a percek, és nem sejtetett sok jót, hogy Tokaji kiállításával ismét előnyben játszhattak az osztrákok, mégis Varga Arnold került helyzetbe, de mellé lőtte a ziccert. Az utolsó percekben az egyenlítésért rohantak a fehérváriak, de egy könnyű síppal fújt kiállítás megpecsételte a Volán sorsát, Lebler előnyben szerzett gólja zárta a linzi túrát, 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!