Jégkorong

2015.03.01. 18:52

Ismét parádézott a Fehérvár AV 19

Az osztrák jégkorong liga középszakaszának 9. fordulójában a Fehérvár AV 19 a veretlen EC Red Bull Salzburg csapatát fogadta.

Káldor András

Fehérvár AV 19 – EC Red Bull Salzburg (osztrák) 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

Székesfehérvár, 3458 néző

Vezette: Dremelj (szlovén), Siegel, Kaspar (osztrákok), Johnston (amerikai)

Fehérvár: Rajna — Orbán, Tokaji,  Benk, Sikorcin, MARINO 1WEHRS (1), Szirányi, KÓGER D. 2, SARAUER (2), Banham (1) – Ejdepalm, Varga A., Kovács Cs., Bartalis (1), Vincze P. – Reiter A., Hetényi P., NÉMETH A. (1), Erdély (1), Magosi 1. Vezetőedző: Rob Pallin

Salzburg: Brückler – KONDRADSHEIM 1 (1), Duller, Pöck, Duncan, Lahoda – Lindner, Mühlstein, RAFFL 1 (1), Komarek (2), Latusa – Heinrich, Pallestrang, Kainz, Walter, Beach – Winkler, Rauchenwald, Brucker, Cijan. Vezetőedző: Daniel Ratushny

Kiállítások: 4 illetve 8 perc

Ismét, sokadszorra bebizonyosodott, hogy hazánkban kevés élcsapat rendelkezik olyan stabil szurkolói bázissal, mint a Fehérvár AV 19. Nem sok mérkőzés volt a szezonban, amikor ne jött volna össze három-három és félezer drukker, és ez nem történt másképp a Salzburg ellen sem. El is kélt a biztatás, mert komoly lehetőség előtt álltak a kék-fehérek, az után, hogy pénteken nagyarányú győzelmet arattak közvetlen riválisuk, a HC Orli Znojmo felett. Az már más lapra tartozott, hogy éppen a listavezető, és a középszakaszban nyolc mérkőzés óta veretlen Bikákkal szemben kellett a harmadik helyért harcolniuk.

Gyilkos iramban kezdett mindkét együttes, és a 4. percben a Benk András előtt adódott kínálkozó lehetőség, de a szélső a bal felső sarok fölé bombázott. Egyáltalán nem látszott a vendégeken, hogy hat stabil kezdőjüket otthon hagyták – már a play-offra gondolva - nyomtak becsülettel, ráadásul Alexander Pallestrang a jobb oldali kapuvasat is eltalálta a 10. percben. Rajna Miklósnak, pedig a harmad hajrájában kellett az első nagy védését bemutatnia, ekkor Ryan Duncan lövését hatástalanította. A középső harmadot emberelőnyben kezdte a Volán, és ezt Kóger Dániel egy ragyogó csel után ki is használta. 1-0.

Rögtön ezt követően meleg pillanatokat élt át Rajna, mivel előbb Ben Walter, majd Lukas Kainz is a kapuvasat találta telibe. És az egyenlítésre sem kellett sokáig várni, finoman kidolgozott akció végén az üresen maradt Thomas Raffl középről, kapásból Corin Kondradsheim átadását emelte a bal felsőbe. 1-1.

A 28. percben Varga Arnold kapott remek passzt az alapvonalról, Bernd Brückler azonban nagyot nyújtózkodva védte a lövését. Majd a percben kis híján felrobbant a csarnok, akárcsak három napja, most is a fiatalok hozták össze a vezető gólt, Magosi Bálint, pedig Németh Attila passzát roppant pontosan bevágta. 2-1.

Érthetően rákapcsoltak a gól után a Bikák, előbb Raffl előtt adódott óriási lehetőség, de Rajna szerencséjére ki tudták vágni a pakkot, és Kyle Beach közeli lövésénél megint csak a kapuvas segítette ki. Erre válaszként jött Kóger, és a lehető legjobbkor, a 38. percben kettőre növelte a különbséget. 3-1.

A záró húsz perc elején ismételten begyújtották a vendégek a rakétákat, záporoztak a lövések Rajna kapujára, és csak nehezen tudott a Volán kijönni a szorításból. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a sérüléséből visszatérő Brandon Marino a 49. percben végérvényesen eldöntötte a fontosabb kérdéseket, és belőtte Bartalis István centerezését. 4-1.

A végén levitte kapusát a Salzburg, némi gyógyírt jelentett számukra, hogy Kondradsheim is betalált, ám ez már nem osztott-szorzott, a Volán ismét szép győzelmet aratott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!