Jégkorong

2015.02.26. 13:50

Jégkorong: A Znojmo ellen a harmadik hely a tét

Székesfehérvár – Péntek este 19.15 órakor „négypontos” mérkőzésen korcsolyázik jégre a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Kedden este Linzben úgy kapott ki két emberelőnyös góllal a Fehérvár AV19 jégkorong csapata, hogy nem játszott alárendelt szerepet a fix második otthonában. Azonban hatvan percen át nem találtak a kapuba Rob Pallin legényei, akik a HC Orli Znojmo elleni hazai összecsapáson nem szolgálhatnak hasonló luxussal. A csehek a Vienna Capitals alakulatát büntetővel verték legutóbb, így 7 mérkőzés után 10 ponttal a harmadik helyen állnak a középszakasz felsőházi tabelláján. A Volán hátránya négy pont, ami péntek este akár minimális különbségre olvadhat. Azonban ehhez koncentrált játék, és a Linzben mutatottnál hatékonyabb emberelőnyös helyzetkihasználás.

Kovács Csaba (balra) és Andrew Sarauer góljaira, asszisztjaira nagy szükség lesz péntek este. Fotó: Molnár Artúr

– Nehéz mérkőzésre számítok, de a szezon ezen szakaszában egyáltalán nincs könnyű mérkőzés. - jelentette ki Kovács Csaba, a Fehérvár AV19 támadója a Znojmo elleni derbi előtt. - A Znojmo nagyon jó formában van, önbizalommal telten jönnek, és biztos megpróbálják minél előbb biztosítania helyüket az első négyben.

Jó hír, hogy a sérüléssel bajlódó légiósok közül ketten minden bizonnyal korcsolyát húzhatnak péntek este. A csapat fontos láncszemei közül Frank Banham szinte biztos csatlakozik a társakhoz, és jó esély van arra is, hogy Brandon Marino is riogassa a cseh sereget.

– Jól kell védekezni, de igazából kompaktnak kell lennünk, mert a Znojmo is egy olyan csapat, mely oda-vissza jó. Kiváló csatáraik vannak, veszélyesen támadnak, ugyanakkor remekül védekeznek. Stabilnak kell lennünk hátul, majd aztán nagy nyomás alá kell helyezni a kapujukat. A kapus előtt nagy forgalmat kell bonyolítanunk. – ecsetelte az esti taktikát Kovács Csaba. – Az a célunk, hogy minél előbb végezzünk a tabellán, de nem az a dolgunk, hogy számolgassunk, hanem ki kell hoznunk magunkból a maximumot, aztán meglátjuk, hogy az a végén mire lesz elég. Ki akarjuk használni a hazai pálya előnyét, hogy a négy között maradjunk!

Élet-halál harc lesz a jégen, mindezt előrevetíti az a tény is, hogy a két csapat idei csatározásai alkalmával mindig egygólos győzelmek születtek, és egy kivétellel - a Znojmo még az alapszakaszban büntetőkkel távozott pontokkal Fehérvárról - az otthon játszók örülhettek. Most is örüljön a vendéglátó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!