Jégkorong

2015.03.02. 16:40

Fehérvár AV19: jöhet az utolsó játszma

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata kedden este Villachban fejezi be kiváló menetelését az EBEL középszakaszában, ráadásul még tétje is van az összecsapásnak.

Bobory Balázs

Igaz, abban nem vagyunk biztosak, hogy Rob Pallin, a fehérváriak mestere számára fontos, hogy csapata ne a negyedik, hanem a harmadik helyen végezzen a középszakaszban.

Mivel az EBEL rendszerében a rájátszás előtt a középszakasz első három helyezettje - sorrendben - választhat magának ellenfelet az 5-8. pozícióban végzett alakulatok közül, lenne jelentősége egy esetleges villachi győzelemnek, de ha sikerülne is a Volánnak nyerni, a Znojmo megelőzéséhez még az is kell, hogy a csehek pont nélkül maradjanak Salzburgban.

Erdély Csanádnak és a többi fiatalnak elegendő jégideje lesz bizonyítani Villachban is (Fotó: Molnár Artúr)

A felsőházban egyébként mindössze ennyi izgalom maradt a középszakasz utolsó fordulójára, az alsóházban viszont még három csapat verseng az egyetlen, megmaradt rájátszást érő helyért, mivel a Bozen vasárnap bebiztosította magának a playoff-szereplés lehetőségét.

Alul a legjobb pozícióban a Klagenfurt van, hiszen azt a Dornbirnt fogadja, amely két pont hátrányban áll a karintiaiakkal szemben, igaz, matematikai esélye még lehet a sikerre. A graziak sorsa nem a saját kezükben van, lehet, hogy hiába nyernek otthon a Ljubljana ellen, ha a Klagenfurt nem bukja el a Dornbirn elleni mérkőzését.

Azonban mi még koncentráljunk a Volánra, amely egy kifejezetten rossz formában lévő Villachoz látogat. A VSV utolsó tizenegy (!) mérkőzését elvesztette, nem csoda, hogy utolsóként végzett a középszakasz felsőházában. Az osztrák együttesnek főleg a támadójátékkal akadnak hatalmas problémái, a Villach az utolsó tíz mérkőzésén mindössze tizenegyszer talált a kapuba, ez édeskevés egy ilyen szintű csapattól.

A két alakulat egyébként ötször találkozott ebben a szezonban, mindannyiszor a vendéglátó csapat nyert, ezt a sormintát kellene megszakítania kedden az Ördögöknek, akik legutóbb 2013 december 17-én nyertek Villachban.

- Fiatal csapattal utazunk a keddi mérkőzésre, az ifjak megérdemlik a lehetőséget, mert nagyon agresszívan, határozottan játszanak. Nem felejtettük el az 1-8-as vereséget, szeretnénk ezért visszavágni. Örvendetes, hogy Mike Boivin újra segíthet nekünk - mondta Rob Pallin.

- Nagyon fontos lenne számunkra a sikerélmény, meg kellene szereznünk a két pontot - jegyezte meg Markus Peintner, a Villach másodedzője. - Egy siker sokat jelentene mentálisan a csapatunknak. Pozitív érzésekkel szeretnénk kezdeni a rájátszást, ezért sem mellékes az utolsó összecsapás.

A playoffban tehát hét csapat Salzburg, Linz, Znojmo, Fehérvár, Vienna, Villach, Bozen helye biztos. A párosítás kedden, 22 órakor alakul ki Salzburgban, ahol a házigazda csapat képviselője választ először az 5-8. helyen záró alakulatok közül, aztán következik a Linz, majd a Znojmo, vagy a Fehérvár.

A fejekbe nem lehet belelátni, de előfordulhatnak a választásoknál furcsaságok, nem lennénk meglepve, ha a Salzburg, vagy a Linz igyekezne elkerülni a címvédő, az alsóházat megnyerő Bozent, vagy éppen a rekordbajnok, remek állománnyal rendelkező Bozent. A legvalószínűbb talán mégis az, hogy a Fehérvár neve mellé a Vienna Capitals kerül, amely azért sem lenne baj, mert a csapatoknak és a szurkolóknak nem kellene hatalmas távolságokat megtenni a sorozat során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!