Jégkorong

2015.03.26. 16:14

Két megyei csapat a négyes döntőben

Székesfehérvár - Pénteken a két elődöntőt rendezik a jégkorong Magyar Kupában, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Mindkét mérkőzésen lesz egy Fejér megyei együttes.

Bobory Balázs

DAB.Docler–Miskolci Jegesmedvék (16.30)

A címvédő dunaújvárosiak akkor tudnának valamelyest kozmetikázni sikertelen szezonjukon, ha legalább a szombati döntőbe jutnának a Miskolc legyőzésével. A DAB vezetése talán ezért is cserélt edzőt néhány hete, Robert Spisák pedig keményen megdolgoztatta játékosait az MK négyes döntője előtt.

– Fizikálisan rendben van a csapat, és sok technikás játékosunk van. Nagy változásokat nem terveztem, ami jó a csapatban, azt tovább kell vinni. Koncentrálni kell, nincs olyan mérkőzés, amit nem akarunk megnyerni. Elégedett vagyok a fiúk munkájával, mindenki megtesz mindent az edzéseken. A múlttal nem foglalkozom, támadó, gyors hokit szeretnénk játszani. A körülmények nagyon jók Dunaújvárosban, ami kell egy profi csapatnak, az mind megvan itt. Csak a Miskolc elleni mérkőzésre koncentrálunk, tovább nem gondolkodunk. Jó lett volna még két hetet együtt dolgozni a fiúkkal, de ez már nem fontos, pénteken tiszta fejjel játszanunk kell. Sajnos Galanisz Nikandrosz beteg, három napot kihagyott. Bízom a fiúkban, és bízom abban, hogy sikeresek leszünk.

Fehérvár AV19–Debrecen (19.30)

Hosszú, vereséggel záruló EBEL-negyeddöntő után nem lehet más a célja a Volánnak, mint hazai közönség előtt sikeresnek lenni, és megnyerni a Magyar Kupát.

– Csütörtökön közösen ebédeltünk a csapattal, fel akartam hívni a figyelmet, hogy mennyire fontos ez a döntő – mondta Ocskay Gábor, a fehérváriak szakosztály-igazgatója. – Igazi hokidzsembori lesz, az ország legjobb négy csapata került a négyes fináléba, pénteken és szombaton is telt ház várható, a helyosztókat pedig a televízió is közvetíti. Szeretnénk méltó módon lezárni a szezont, ki akarjuk szolgálni csodálatos közönségünket.

Andrew Sarauer hamarosan magyar állampolgár lesz

Így gondolják a csapat játékosai is.

– Nyilván szerettünk volna továbbjutni az EBEL negyeddöntőjéből, de miután ez nem sikerült, most a Magyar Kupában kell helytállnunk. Fehérvár remek helyszín a kupadöntő megrendezésére, itt lesz a sportág krémje. Motiváltak vagyunk, a Magyar Kupának mindig különleges presztízse van, be akarjuk bizonyítani a jégen, hogy nem csak papíron vagyunk magyar kirakatcsapat. Keményen dolgoztunk a héten a siker érdekében – így Tokaji Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!